UN COP INHABILITAT: TORRA DESEMMASCARÀ LA SUBMISSIÓ DEL PARLAMENT ( RAMON SERRA )

( RAMON SERRA, editor de RADIOCATALUNYA.CAT )

Surten els nervis a la major part dels partits que ja voldrien saber quan el president Torra convocarà eleccions. En lloc de preocupar-se de solucionar els problemes de la gent real, si més no aquest és el mantra constant que repeteixen els partits unionistes quan parlem d’independència, ara els ve la fal·lera de les eleccions.Tot plegat per assegurar-se algunes cadires més al Parlament que els permetrà anar tirant de la rifeta i viure uns anys més de la política. Així va tot.

Però Torra és una persona fidel a les seves idees.Se li poden critcar moltes coses, però no que no sigui coherent.De fet, des del primer dia s’ha preocupat per arribar a la independència bé per l’autodeterminació o bé de forma unilateral. Estic segur que no li faria res anar a la presó. Però, ai minyons, està molt sol en aquesta empresa i ni tan sols té el suport de molta gent del seu partiti ben acomadada en la situació. A la majoria ja els va bé proclamar-se independentista i viure de l’autonomisme.
Com se sap, la setmana entrant Torra ja podria ser inhabilitat per la “justícia” espanyola per haver desplegat una pancarta al balcó de la Generalitat a favor dels presos en període electoral.Ja em direu si en un país normal un president podria ser inhabilitat per treure o posar una pancarta.Però ja sabem que a Espanya tot s’hi val per anar contra els independentistes.Em sembla que tot està molt clar.

Torra ha predicat amb l’exemple de la desobediència. Però potser no ha estat una desobediència intel·ligent com es diu cara.Sembla bastant inútil el gest de posar aquesta pancarta perquè va ser un acte solitari. Si les altres administracions catalanes haguessin seguit aquest exemple segurament els resultats haurien estat tot d’altres.Però com que una flor no fa estiu tampoc el gest de Torra va aconseguir l’adhesió de gairebé ningú.

El cas és que sigui per naps o per cols hem arribat a la situació d’ara on tothom dóna per segur la inhabilitació del president.Però, compta, perquè aquest és del morro fort i no abaixarà veles. Sempre ha dit que només plegarà si ho vota el Parlament com a representació del poble català i no per una condemna de la justícia espanyola. Aleshores sometrà la seva continuïtat a una votació del Parlament on es veurà la submissió d’aquesta cambra als trinubals espanyols. On es veurà que la poca autonomia que tenia ha desaparegut. I això és el que denunciarà Torra abans de plegar i si és necessari marxarà emmanillat.

La jugada de Torra por ser l’últim servei que faci al país per ara. Servirà per desemmascarar sobretot la covardia dels qui davant el terror espanyol i el dringar del diner a les butxaques reneguen de Torra com a president i, en definitiva, de Catalunya.Quin país!
(13-9-2020)

406 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: