GENT DE JxCAT DEMANA QUE PUIGDEMONT ENCAPÇALI LA LLISTA ELECTORAL DEL 14-F

El corrent intern de Junts per Catalunya (JxCat) Reunim-nos ha aprovat demanar al president de la Generalitat a l’exili i president de partit, Carles Puigdemont, que encapçali la llista de la formació per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. També li sol·licitat que al costat del secretari general del partit, Jordi Sànchez, faci una proposta de llistes per sotmetre-la a l’aprovació de la militància en unes primàries. Reunim-nos afirma que Puigdemont “atresora la legitimitat” del Govern cessat “per la força de manera il·legítima” i és el “líder” de l’independentisme.

Reunim-nos considera que Puigdemont és la persona que ha d’encapçalar la nostra proposta perquè atresora la legitimitat del Govern de la Generalitat cessat pel 155, ja que és el líder de l’independentisme i “ens ha ensenyat com podem guanyar enmig de l’onada de repressió de l’Estat, perquè compta amb el millor equip, i perquè liderarà les millors polítiques per a la recuperació econòmica, la justícia social, el benestar, el progrés i la llibertat pel nostre país”.

El col·lectiu compta amb 240 membres, ha provat un decàleg que marca els principis d’aquest corrent intern dins del partit liderat per Carles Puigdemont:

1-Catalunya és una nació. Catalunya és un sol poble.
2- La defensa de la llibertat és l’ADN de Catalunya.
3- L’octubre del 2017i la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l’Estatut de 2006, sumat a anys d’espoli fiscal i segles de persecució de la nostra llengua i cultura, ens demostren que la independència de Catalunya, tenir un estat propi, és la solució més pragmàtica i realista perquè el nostre país desplegui el seu potencial i atengui les necessitats dels que hi vivim.
4-La lliure iniciativa personal, social i empresarial, i la col·laboració entre aquestes iniciatives i la iniciativa pública és la millor manera de cohesionar la societat, garantir-ne la prosperitat, i recollir el fet de ser una societat pluralista i oberta. L’administració ha de garantir que ningú es quedi enrere i potenciar la lliure iniciativa, no limitar-la.
5-Actitud oberta, no dogmàtica ni sectària; sempre sumar, mai restar; no preguntar la gent d’on ve, sinó on vol arribar; les accions concretes per sobre de les ideologies abstractes.
6-Junts vol representar la centralitat del país. Els nostres afiliats, simpatitzants, votants i tots els ciutadans són el nostre centre de gravetat.
7-Vocació de servei públic. Ens cal escoltar, servir totes les persones, trepitjar tots els pobles i ciutats i prioritzar les problemàtiques locals amb arrelament territorial i presencia arreu del país. La solidesa del nostre projecte rau en la voluntat de ser arreu per garantir que atenem el màxim de necessitats de tots els ciutadans i sectors.
8–Treball en equip i rendició de comptes. El lideratge de la nostra organització ha de ser col·legiat, amb responsabilitats clares i avaluables. Escollim equips, no persones individuals.
9-Volem una organització senzilla i flexible, adaptada als territoris, amb més bones pràctiques que reglaments llarguíssims farcits d’excepcions.
10-Volem ser una organització que doni resposta a tots els col·lectius. Cal potenciar la representació d’aquells més feblesi d’especial atenció, com els infants, els joves, la població migrada, la gent gran i les persones amb discapacitats funcionals.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (10-11-2020)

168 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: