El president a l’exili Carles Puigdemont ha deixat en evidència un empresari catalĂ  ultra que ha ofert 100.000 euros a qui “el detingui”. TambĂŠ ha lamentat que les amenaces “permanents” que rep no tinguin mai conseqßències. “Gent que amenaça de cometre un delicte i sap que no li passarĂ  res perquè ho fa per Espanya”, ha escrit Puigdemont a Twitter.

Puigdemont ha difós aquest missatge desprÊs que un empresari català hagi ofert 100.000 euros per la seva detenció.

Segons explica Alerta Digital, “l’estrateg” ĂŠs Gerard Bellalta, que diu tenir contactes internacionals i un pla d’acciĂł “fet a consciència” per expulsar Puigdemont de Bèlgica i lliurar-lo a les autoritats espanyoles.

“No vull res a canvi. NomĂŠs soc un patriota catalĂ  que vol dir prou a la impunitat de la qual gaudeix Puigdemont per desacreditar internacionalment la imatge d’Espanya”, afirma l’empresari. TambĂŠ afegeix que Puigdemont tĂŠ sort de “ser espanyol” perquè si “fos israeliĂ  o un estatunidenc, el Mossad o la CIA l’haurien atrapat fa mesos”.

L’empresari catalĂ  tĂŠ la intenciĂł d’exposar el seu pla als lĂ­ders del PP i Vox, Pablo Casado i Santiago Abascal, i garanteix l’èxit de l’operaciĂł, que comptaria fins i tot, segons diu, amb la cooperaciĂł de membres dels cossos i forces de seguretat de Bèlgica i França. Un dispositiu que, segons els seus cĂ lculs, sumaria uns cent mil euros i que ell mateix fiançaria.

L’advocat Gonzalo Boye ha mostrat pĂşblicament suport a Puigdemont i espera que tant la fiscalia com la GuĂ rdia Civil hi hagin “intervingut”.

L’empresari Gerard Bellalta, que ĂŠs tambĂŠ president d’un denominat CĂ­rculo de Empresarios de Tabarnia, apareix assĂ­duament a les informacions del diari Alerta Digital. L’any 2015 va ser alcaldable a l’Ajuntament de Barcelona en les eleccions municipals per Soluciones Ciudadanas, partit que ell mateix va fundar.

Informa:ELNACIONAL.CAT (30-3-2019)