UN GRUP DE CDR TALLA LA MERIDIANA PER DEMANAR LA LLIBERTAT DELS PRESOS

Un grup de CDR ha tallat aquest vespre l’avinguda Meridiana de Barcelona, una de les art√®ries d’entrada i sortida de la ciutat, per demanar la posada en llibertat dels presos pol√≠tics. El tall ha estat a l’al√ßada de Concepci√≥ Arenal. La protesta ha durat 45 minuts.

Els assistents han recordat especialment els CDR detinguts per la Gu√†rdia Civil fa algunes setmanes, i tamb√© els condemnats pels fets d’Altsasu.

DEN√öNCIA D’ALERTA SOLID√ÄRIA

Alerta Solid√†ria ha denun¬≠ciat que almenys dos dels set mem¬≠bres del Comit√® de Defensa de la Rep√ļblica (CDR) empre¬≠so¬≠nats de manera pre¬≠ven¬≠tiva per ordre de l‚ÄôAudi√®ncia Naci¬≠o¬≠nal acu¬≠sats de ter¬≠ro¬≠risme estan en r√®gim d‚Äôa√Įlla¬≠ment.

Segons ha expli¬≠cat a l‚ÄôACN una de les advo¬≠ca¬≠des del col¬∑lec¬≠tiu, Eva Pous, hi ha dub¬≠tes sobre el r√®gim d‚Äôun ter¬≠cer, que la set¬≠mana pas¬≠sada no estava en a√Įlla¬≠ment, per√≤ sobre el qual no es podr√† tenir la cer¬≠tesa fins que el visiti la fam√≠lia aquest diu¬≠menge.

Pel que fa a un dels dos que s√≠ estan en r√®gim a√Įllat, la defensa va rebre la noti¬≠fi¬≠caci√≥ el 9 d‚Äôoctu¬≠bre, tot i que, segons Alerta Solid√†ria, ja hi duia ‚Äúm√©s d‚Äôuna set¬≠mana‚ÄĚ. Sobre el segon, es des¬≠co¬≠neix la data en qu√® se li va noti¬≠fi¬≠car l‚Äôa√Įlla¬≠ment.

L‚Äôenti¬≠tat ha denun¬≠ciat la situ¬≠aci√≥ i ha subrat¬≠llat que l‚Äôa√Įlla¬≠ment peni¬≠ten¬≠ci¬≠ari ‚Äúno t√© altra fina¬≠li¬≠tat que cas¬≠ti¬≠gar doble¬≠ment la per¬≠sona‚ÄĚ, perqu√® esdev√© ‚Äúuna pres√≥ dins la pres√≥‚ÄĚ.

Segons el col¬∑lec¬≠tiu d‚Äôadvo¬≠cats, el r√®gim d‚Äôa√Įlla¬≠ment implica unes vint hores de con¬≠fi¬≠na¬≠ment soli¬≠tari en cel¬∑la i pas¬≠se¬≠jos recre¬≠a¬≠tius de m√†xim qua¬≠tre hores en com¬≠pa¬≠nyia de com a molt qua¬≠tre interns m√©s.

A banda, l‚Äôenti¬≠tat explica que al detin¬≠gut que el 9 d‚Äôoctu¬≠bre se li va comu¬≠ni¬≠car el r√®gim d‚Äôa√Įlla¬≠ment, l‚Äôendem√† se‚Äôl va can¬≠viar de m√≤dul dins la pres√≥ de Soto del Real, del 6 on s‚Äôestava a un espec√≠fic d‚Äôa√Įlla¬≠ment. Es va fer ‚Äúsense avi¬≠sar la fam√≠lia‚ÄĚ, que tenia visita pro¬≠gra¬≠mada per a aquest diven¬≠dres a par¬≠tir de les sis de la tarda. La fam√≠lia hi ha hagut de ser qua¬≠tre hores abans per veure‚Äôl 45 minuts despr√©s de viat¬≠jar 630 quil√≤metres.

M√©s enll√† d‚Äôaix√≤, Alerta Solid√†ria con¬≠si¬≠dera que els set mem¬≠bres dels CDR estan a la pres√≥ ‚Äúde forma injus¬≠ti¬≠fi¬≠cada‚ÄĚ. Asse¬≠gura que a tots set se‚Äôls ha cata¬≠lo¬≠gat en r√®gim FIES-3, que suposa una ‚Äúres¬≠tricci√≥‚ÄĚ del seu r√®gim de vida, una ‚Äúdesi¬≠gual¬≠tat de tracte sense jus¬≠ti¬≠fi¬≠caci√≥ legal‚ÄĚ i una ‚Äúvul¬≠ne¬≠raci√≥ fla¬≠grant‚ÄĚ dels seus drets.

Per exem¬≠ple, a con¬≠seq√ľ√®ncia d‚Äôaquest r√®gim s‚Äôha decre¬≠tat la inter¬≠venci√≥ de totes les seves comu¬≠ni¬≠ca¬≠ci¬≠ons, que vol dir enre¬≠gis¬≠trar les con¬≠ver¬≠ses que man¬≠te¬≠nen i foto¬≠co¬≠piar les car¬≠tes que reben, per exem¬≠ple.

Davant d‚Äôaquest pano¬≠rama, Alerta Solid√†ria recorda que els set mem¬≠bres dels CDR s√≥n pre¬≠sos pro¬≠vi¬≠si¬≠o¬≠nals i con¬≠si¬≠dera que, en aquesta situ¬≠aci√≥, ‚Äúla res¬≠tricci√≥ de drets hau¬≠ria de ser encara menor‚ÄĚ.

Tamb√© cri¬≠tica que el minis¬≠teri de l‚ÄôInte¬≠rior jus¬≠ti¬≠fi¬≠qui aquesta ‚Äúres¬≠tricci√≥ de drets‚ÄĚ per la gra¬≠ve¬≠tat dels fets que s‚Äôinves¬≠ti¬≠guen. La pla¬≠ta¬≠forma opina que ‚Äúno nom√©s estan des¬≠me¬≠rei¬≠xent el dret a la pre¬≠sumpci√≥ d‚Äôinnoc√®ncia, sin√≥ que estan apli¬≠cant un c√†stig into¬≠le¬≠ra¬≠ble a per¬≠so¬≠nes que ni tan sols han estat jut¬≠ja¬≠des‚ÄĚ.

Final¬≠ment, el col¬∑lec¬≠tiu tamb√© ha denun¬≠ciat que l‚ÄôAudi√®ncia Naci¬≠o¬≠nal ‚Äúencara no per¬≠met‚ÄĚ a un dels advo¬≠cats par¬≠ti¬≠cu¬≠lars com¬≠par√®ixer al pro¬≠ce¬≠di¬≠ment, mal¬≠grat que un dels detin¬≠guts ha sol¬∑lici¬≠tat que el repre¬≠senti.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (11-10-2019)

325 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: