UN GRUP D’ULTRES INTENTA REBENTAR EL TALL DE LA MERIDIANA

Tensió després de 125 dies de tall a l’avinguda Meridiana a Barcelona. CDR i grups d’ultradreta s’han encarat aquest diumenge a primera hora de la tarda després que el grup ultra ocupés el tram de l’artèria barcelonina on protesten cada vespre els independentistes des de la publicació de la sentència al procés.

Malgrat les provocacions de l’extrema dreta, el col·lectiu independentista ha aconseguit tallar la Meridiana per 126è vespre consecutiu.

CUP Sant Martí #INGOVERNABLES
@CUPSantMarti
Feixistes fent salutacions amb el braç alçat al tall de la Meridiana! Vergonya! Fora feixistes dels nostres barris!

La plataforma Cataluña por España -que agrupa organitzacions com Somatemps, Federación de Plataformas por la Hispanidad, Legión Urbana Barcelona o el Timbaler del Bruc- havia convocat a les 16h a la confluència de la Meridiana amb el passeig Fabra i Puig, davant l’estació de tren, Metro i autobús.

També estava prevista la convocatòria dels antifeixistes, que han aparegut al mateix punt amb una pancarta on s’hi podia llegir “No passaran”.

L’objectiu fracassat del grup d’extrema dreta era evitar que aquest vespre es faci l’habitual tall per reivindicar la llibertat dels presos polítics i contra la repressió. Duen banderes constitucionalistes i de la Falange, entre altra simbologia franquista i en les seves proclames han destacat càntics per a la unitat i l’himne d’Espanya.

Algunes de els consignes que s’han cridat, per la banda independentista -encapçalada pel col·lectiu independentista Meridiana Resisteix- ha estat ‘Llibertat presos’, ‘ni oblit ni perdó’, o ‘fora feixistes dels nostres barris’. Cap a quarts de vuit del vespre, els ultres han marxat.

El Jaume, un dels veïns de la Meridiana que s’ha manifestat, ha dit que “el missatge” que volen donar avui és “que no passaran” i ha assegurat que “portem 80 anys de dictadura franquista”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (16-2-2020)

265 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: