UN GUÀRDIA CIVIL DEMANA 10.000 EUROS A ÒMNIUM PER UTILITZAR LA SEVA VEU

Un sergent de la Guàrdia Civil que va declarar com a testimoni al judici del Procés ha demandat Òmnium Cultural per haver utilitzat la seva veu, segons ha pogut saber l’Ara. Es tracta d’un dels agents del cos armat que va participar en els escorcolls del 20-S al departament d’Exteriors i que va descriure la bandera de l’entitat com un “tros de tela quadrada que posa Òmnium, de color verd, amb alguna ratlla i amb un pal”.

Òmnium Cultural

@omnium
🎥 Un guàrdia civil al Tribunal Suprem va confirmar ahir que @omnium té una bandera!

⬜️ Un tros de tela quadrada
✅ de color verd
➖ alguna ratlla
👆 i un pal
➡️ És la bandera de la Democràcia

Ajuda’ns a ser més gent defensant-la. Fes-te’n soci! 👉🏻 https://www.omnium.cat/ca/fes-te-soci/

El guàrdia civil vol que Òmnium li pagui 10.000 euros per haver-li vulnerat el dret a la pròpia imatge. L’entitat ja ha recorregut la interposició de la demanda davant del jutjat de primera instància 57 de Barcelona demanant que s’arxivi el procediment.

En el seu recurs, l’entitat argumenta que va fer servir la declaració de l’agent que es va televisar, en la qual no es mostra ni la imatge ni cap dada personal de l’agent que permeti identificar-lo, més enllà del número policial. De fet, Òmnium recorda que la veu de l’agent no és coneguda públicament ni se’l pot identificar per aquest fet.

Per contra, el sergent considera que l’entitat ha tret partit de la seva veu i de la seva imatge i que la difusió de la seva declaració ha vulnerat el seu dret a la privacitat. Per això demana que el compensin amb 10.000 euros.

Informa:ARA.CAT (5-9-2019)

294 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: