UN JURISTA REGISTRA LA PETICIÓ D’INDULT TOTAL O PARCIAL DELS PRESOS

El jurista Francesc Jufresa ha registrat la primera petició d’indult total o parcial dels dirigents independentistes condemnats pel Tribunal Suprem espanyol, segons que ha avançat TV3. La petició es fonamenta en el fet que la sentència fou desproporcionada i que els encausats van rebre una instrucció i judici parcials.

L’indult és una mesura que pot demanar qualsevol ciutadà i que pot beneficiar qualsevol pres condemnat. Tanmateix, alguns dels presos polítics, com ara Jordi Cuixart, ja han expressat que no el pensen sol·licitar. L’aplicació de l’indult depèn de l’estat espanyol. En primera instància l’ha d’aprovar el consell de ministres, però és Felipe VI, a proposta del ministre de Justícia, qui l’acaba atorgant.

En declaracions a TV3, Jufresa argumenta que la demanda és una oportunitat per al govern de Pedro Sánchez ‘de fer una cosa que crec que és el sentiment majoritari dels ciutadans d’aquest país: liquidar aquests empresonaments.’ Malgrat tot, desvincula la petició de qualsevol interès polític o personal.
Informa:VILAWEB.CAT (25-12-2019)

243 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: