UN JUTGE PROHIBEIX EL LLAÇ GROC A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

El jutjat contenciós administratiu 6 de Barcelona ha prohibit a l’Ajuntament de Barcelona de col·locar una pancarta amb el llaç groc o altres símbols en edificis públics, perquè considera que vulnera el dret fonamental a la igualtat. El jutge ordena ‘la retirada immediata i definitiva’ de llaços grocs i qualsevol ‘símbol partidista’ de les dependències municipals.

L’associació Advocats Catalans per la Constitució va presentar un recurs contenciós administratiu el 29 de juliol de 2019, en període no electoral entre les eleccions municipals de maig i les espanyoles del novembre. El consistori ja va treure de la façana una pancarta amb un llaç groc el 28 de setembre, a requeriment de la Junta Electoral espanyola (JEC), que havia acceptat la reclamació presentada per Societat Civil Catalana (SCC) en una denúncia.

L’edifici ja havia exhibit la pancarta anteriorment: va ser a la façana fins al maig del 2019, el consistori la va retirar per les eleccions municipals i la va tornar a penjar després de la investidura.

Sobre l’exhibició del llaç groc, la sentència diu: ‘L’ostentació d’aquest símbol partidista als edificis municipals xoca frontalment i manifestament amb els principis de neutralitat institucional i objectivitat als quals és sotmesa l’administració pública.’ També diu, sobre el consistori, que la funció de les administracions públiques ‘no és sinó complir amb objectivitat els interessos generals’ amb ple sotmetiment a la llei i al dret.
Informa:VILAWEB.CAT (14-2-220)

262 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: