UN MILER DE PERSONES ES MANIFESTEN A BORRIANA CONTRA LA CENSURA DE REVISTES EN CATALÀ

Un miler de persones, segons l’organització, s’han aplegat aquesta vesprada a la plaça de la Mercè de Borriana, davant la biblioteca municipal, per protestar contra la censura de revistes en català decretada pel nou regidor de Cultura del municipi, Jesús Albiol (Vox).

La protesta, convocada per la Plataforma per la Llengua del País Valencià, s’ha organitzat arran de la decisió unilateral d’Albiol de cancel·lar la subscripció de l’ajuntament a les revistes el Temps, Sàpiens, Camacuc, Enderrock, Llengua Nacional i Cavall Fort, que va titllar de “separatistes”. Al gener, com a regidor de la formació ultradretana al ple municipal, Albiol ja havia dit que aquestes revistes eren “propaganda catalanista” i havia demanat que se’n cancel·lessin les subscripcions.

A la concentració hi han participat entitats com ara la FOLC, Escola Valenciana, STEPV i Acció Cultural del País Valencià. També hi han acudit polítics de Compromís, com ara Joan Baldoví o bé Vicent Marzà. Durant la protesta, amb gran presència de famílies, també s’han sentit càntics de “no passaran” i “cap agressió sense resposta”. Els manifestants han omplert la plaça davant la biblioteca que és objecte de la censura.

El delegat de la Plataforma, Toni Royo, ha explicat a EFE que la protesta pretén reivindicar que es torni a la situació anterior, en què les revistes eren a disposició de la gent. “Qui volia lliurement les llegia i qui no volia, no”, ha recordat. I ha afegit: “Qui ha estat designat regidor de Cultura hauria de programar activitats culturals. No ha estat cridat a ser regidor d’incultura.” Sobre totes aquestes revistes vetades, Royo ha dit: “No tenen res en comú, només que són en valencià”, un fet que, a parer seu, Albiol no pot tolerar. “No forma part de la feina de treballar per la cultura de Borriana, sinó que això és censurar-la”, ha acabat dient.
Informa:VILAWEB.CAT (17-VII-2023)

96 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: