UN NOU GRUP DELS OCUPANTS: IMPULSO CIUDADANO DENUNCIA LA “DISCRIMINACIÓ “DEL CASTELLÀ I DE …L’ARANÈS !

L’entitat Impulso Ciudadano ha denunciat “discriminació” del castellà i l’aranès a les pàgines web de la Generalitat i el Parlament. En un informe sobre espais institucionals d’internet amb el domini .cat, l’entitat assenyala “nombrosos incompliments” de la llei 11/2007 d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics i de l’article 14 de la Constitució espanyola. Segons l’informe, “la ignorància, el maltractament i la desconsideració cap al castellà i l’aranès és constant en els aparadors institucionals d’internet, afectament guies, normes, serveis i tràmits fonamentals per a la ciutadania”.

L’entitat veu “irregularitats” en pàgines web que fan referència a intervencions del president de la Generalitat, l’activitat ordinària del Parlament, la inscripció d’un menor a La Meva Salut, incidències de la covid a les escoles, la normativa de seguretat viària, l’impost de transmissions patrimonials i persones en situació de pobresa energètica, entre altres.

A més, segons Impulso Ciudadano, la navegació en castellà dels portals de la Generalitat “pateix continuades apagades”. I afegeixen que les institucions utilitzen l’opció del google translate, el traductor automàtic, com una “coartada”.

Impulso Ciudadano enviarà l’informe al Defensor del Poble, el Síndic de Greuges, la secretaria general de política lingüística, el president de la Generalitat, la presidenta del Parlament i el director de la RAE i de l’Institut Cervantes, entre d’altres.
Informa:RACOCATALA.CAT (10-1-2022)

176 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: