UN NOU ROBATORI DEL PP I PSOE A CATALUNYA: ARA, AMB EL CÀNON DELS RESIDUS

El PPSOE mĂŠs desacomplexat torna a demostrar que viu a les costelles dels catalans
Míriam Nogueras i Pilar Calvo han posat de manifest l’estocada econòmica que suposa per Catalunya la pèrdua del cànon de residus i lamenten que és possible que en el futur s’utilitzi com a moneda de canvi pels comptes espanyols

Míriam Nogueras, la portaveu de Junts per Catalunya al Congreso, torna a deixar en evidència el PP i al PSOE en demostrar que les dues formacions polítiques viuen a cor què vols, gràcies a l’esforç dels catalans. De fet, ha posat en relleu el joc brut dels dos partits, que quan es tracta de trinxar l’economia catalana, sí que saben aliar-se.

Nogueras, sense embuts, ha lamentat que el PSOE “negocia amb PP per seguir furtant a Catalunya”. En concret el Congreso s’ha mostrat favorable a treure de les competències del Govern el cànon de residus, que passarà a gestionar-se des de l’Estat.

La portaveu de Junts ha citat la piulada de la seva companya Pilar Calvo, la qual ha explicat que amb l’aprovació de la Llei de Residus s’ha perdut la titularitat d’un cànon econòmic. Calvo ha afirmat que “és un impost que es gestiona, de manera exemplar, des de fa 17 anys”. Ha apuntat que a més del fort cop econòmic que suposa “trenca amb un model eficaç i consensuat amb el món local i ens fa perdre el control sobre els 120 milions d’euros que genera”.

Per tant, que el Gobierno tindrà més eines per negociar l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat i a la vegada genera un precedent perillós. En altres paraules, la diputada de Junts ha citat que es podria perdre el cànon de l’aigua que genera 400 milions d’euros.

També ha alertat que encara que l’Estat tingui un sistema de compensació pel diferencial del cànon, és possible que se segueixi incomplint amb impunitat, i que en el futur s’utilitzi com a moneda de canvi pels comptes espanyols. Per tant, quantifica les pèrdues entre un 40 i un 50% menys de la recaptació.

Calvo ha afirmat que insistiran al Senat per mantenir a Catalunya. Nogueras, al seu torn, ha lamentat que són “més milions que marxen” i ha plantejat “fins quan s’ha de seguir regalant estabilitat a aquests?”
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (25-XII-2021)

222 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: