UN OCTOGENARI AMENAÇA ARAGONÈS AMB ARMES DE FOC PER LLUITAR CONTRA L’INDEPENDENTISME

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí a un home de 81 anys com l’autor de tres cartes amenaçadores contra Pere Aragonès i els líders dels partits independentistes, segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmarEl Món. L’octogenari, veí de Manresa, firmava les cartes per “España, Acción independentista” i parlava d’utilitzar armes per “lluitar contra l’independentisme”. L’home tenia llicència i armes de foc a casa.

Un cas semblant es va viure fa uns anys a Catalunya. Manuel Murillo, el fill de l’últim alcalde franquista de Rubí i vinculat al partit d’ultradreta Vox, va amenaçar amb matar el president del govern espanyol Pedro Sánchez com a venjança per haver exhumat Franco. Ara, s’enfronta als 18 anys i mig de presó que demana la fiscalia pels delictes d’homicidi en grau de proposició i tenencia d’explosius i armes.

Poc després que trascendís la informació, els Mossos han informat que se l’acusa com a presumpte autor d’un delicte d’amenaces amb l’agreujant per cometre el delicte per motius d’antagonisme ideològic. L’actuació també ha permès intervenir 11 armes de foc que pertanyen a l’arrestat.

Els investigadors van tenir coneixement el 22 de juny que al Palau de la Generalitat s’havien rebut dos sobres que havien generat sospites, a l’interior dels quals hi havia cartes escrites amb un ordinador adreçades al president de la Generalitat amb un contingut amenaçador: amenaçava amb l’ús d’armes de foc contra el president i altres càrrecs de partits del Govern.

El 23 de juliol, quan la investigació ja estava en curs, va arribar una tercera carta amb un contingut similar al Palau de la Generalitat. En aquesta ocasió les amenaces es concretaven exclusivament contra el president de la Generalitat. Els sobres duien un mata-segells de Manresa. La investigació ha permès determinar la identitat del presumpte autor i la seva localització. Aquest dijous al matí s’ha dut a terme la detenció de l’home al seu domicili de Manresa. També se li han comissat quatre armes curtes i set armes llargues registrades de les quals disposava de llicència en vigor.

La detenció de l’investigat s’ha deixat sense efecte després de les diligències policials oportunes.
Informa:ELMON.CAT (19-VIII-2021)

159 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: