UN PRESIDENT DEL BARÇA INDEPENDENTISTA

“Un president del Bar√ßa independentista ”
( ANDREU PUJOL )
Despr√©s del catastr√≤fic par¬≠tit que va aca¬≠bar amb una cla¬≠mo¬≠rosa der¬≠rota de 2 a 8 con¬≠tra el Bayern de Munic, el compte de Twit¬≠ter de l‚ÄôAssem¬≠blea Naci¬≠o¬≠nal Cata¬≠lana publi¬≠cava una pre¬≠gunta ret√≤rica: ‚ÄúPot¬≠ser ja va tocant que el Bar√ßa torni a tenir un pre¬≠si¬≠dent inde¬≠pen¬≠den¬≠tista, no?‚ÄĚ Un parell de set¬≠ma¬≠nes despr√©s, la pre¬≠si¬≠denta de la mateixa enti¬≠tat, Eli¬≠senda Palu¬≠zie, lamen¬≠tava en el marc d‚Äôuna con¬≠fer√®ncia a la Uni¬≠ver¬≠si¬≠tat Cata¬≠lana d‚ÄôEstiu que la Uni¬≠ver¬≠si¬≠tat de Bar¬≠ce¬≠lona i la UAB estan ‚Äúen mans de rec¬≠to¬≠rats uni¬≠o¬≠nis¬≠tes‚ÄĚ.
Des de l‚Äôany 2003 fins al 2010, el Bar√ßa va tenir al cap¬≠da¬≠vant un pre¬≠si¬≠dent de fer¬≠mes con¬≠vic¬≠ci¬≠ons inde¬≠pen¬≠den¬≠tis¬≠tes i la seva pre¬≠sid√®ncia va resul¬≠tar, amb dades objec¬≠ti¬≠ves i emp√≠riques, una de les millors de la hist√≤ria del club. Les cam¬≠pa¬≠nyes elec¬≠to¬≠rals del can¬≠di¬≠dat Laporta no es van basar en l‚Äôexhi¬≠bici√≥ cons¬≠tant de la seva ads¬≠cripci√≥ pol√≠tica, sin√≥ en un pro¬≠jecte reno¬≠va¬≠dor i auda√ß, que va ser el que li va per¬≠me¬≠tre reco¬≠llir tants √®xits. L‚Äôesl√≤gan de la pri¬≠mera deia ‚ÄúPri¬≠mer, el Bar√ßa‚ÄĚ i el de la segona era, sim¬≠ple¬≠ment, ‚ÄúPel Bar√ßa‚ÄĚ.
La mateixa pre¬≠si¬≠denta Palu¬≠zie va ser degana de la Facul¬≠tat d‚ÄôEco¬≠no¬≠mia i Empresa de la UB, no pas pel fet de ser la repre¬≠sen¬≠tant dels inde¬≠pen¬≠den¬≠tis¬≠tes, sin√≥ perqu√®, a m√©s de ser inde¬≠pen¬≠den¬≠tista, era una per¬≠sona ben pre¬≠pa¬≠rada per assu¬≠mir tals res¬≠pon¬≠sa¬≠bi¬≠li¬≠tats. El mateix val per a la pol√≠tica cata¬≠lana: per a bona part dels nos¬≠tres con¬≠ciu¬≠ta¬≠dans l‚Äôinde¬≠pen¬≠den¬≠tisme nom√©s ser√† interes¬≠sant en tant que es mos¬≠tri √ļtil i capa√ß de defen¬≠sar els seus interes¬≠sos, en comp¬≠tes d‚Äôesde¬≠ve¬≠nir una eti¬≠queta buida de con¬≠tin¬≠gut.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (28-8-2020)

221 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: