UN PRIMER DE MAIG VIRTUAL CONTRA LA PRECARIETAT LABORAL

La manifestaciĂł multitudinĂ ria de cada Primer de Maig, Dia del Treballador, organitzada pels sindicats i les organitzacions de treballadors, es trasllada dels carrers a les xarxes socials a causa del coronavirus. Enguany no hem vist riuades de gent caminant pel centre de les ciutats aplegades en crits de reivindicaciĂł pels drets dels treballadors, perĂČ com tot, la diada del treballador s’adapta a aquesta nova realitat i es reconverteix en una reivindicaciĂł telemĂ tica. Una diada que arriba en plena pandĂšmia i l’economia a l’UCI.

A partir de les 13.30 hores, tothom que hi ha volgut participar ha anat penjant fotografies o vĂ­deos a les xarxes socials amb l’etiqueta #JoSocPrimerdeMaig. Centenars de missatges i publicacions han fet palĂšs que la societat no surt perĂČ es reivindica des de casa. Des de fotografies de pancartes als balcons, dibuixos o fins i tot vĂ­deos explicatius han innundat les xarxes. Tots els missatges, aixĂČ sĂ­, donant suport a la mateixa idea: “erradicar la precarietat” i “posar en valor els serveis pĂșblics”.

No ha quedat enrere la lluita feminista i la crĂ­tica a la feminitzaciĂł de la precarietat, si bĂ© cal recordar que el 65% del personal que estĂ  treballant a primera lĂ­nia en aquesta crisi del coronavirus sĂłn dones. Tal com han recordat aquest matĂ­ els secretaris generals dels sindicats, no nomĂ©s es fa homenatge dels serveis sanitaris sinĂł tambĂ© “a tots aquells treballadors de serveis essencials com ara l’alimentaciĂł, els serveis logĂ­stics, els mitjans de comunicaciĂł o els serveis d’instal·laciĂł”, entre d’altres.
Informa:ARA.CAT (1-5-2020)

213 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: