UN PRIMER DE MAIG VIRTUAL CONTRA LA PRECARIETAT LABORAL

La manifestaci√≥ multitudin√†ria de cada Primer de Maig, Dia del Treballador, organitzada pels sindicats i les organitzacions de treballadors, es trasllada dels carrers a les xarxes socials a causa del coronavirus. Enguany no hem vist riuades de gent caminant pel centre de les ciutats aplegades en crits de reivindicaci√≥ pels drets dels treballadors, per√≤ com tot, la diada del treballador s’adapta a aquesta nova realitat i es reconverteix en una reivindicaci√≥ telem√†tica. Una diada que arriba en plena pand√®mia i l’economia a l’UCI.

A partir de les 13.30 hores, tothom que hi ha volgut participar ha anat penjant fotografies o v√≠deos a les xarxes socials amb l’etiqueta #JoSocPrimerdeMaig. Centenars de missatges i publicacions han fet pal√®s que la societat no surt per√≤ es reivindica des de casa. Des de fotografies de pancartes als balcons, dibuixos o fins i tot v√≠deos explicatius han innundat les xarxes. Tots els missatges, aix√≤ s√≠, donant suport a la mateixa idea: “erradicar la precarietat” i “posar en valor els serveis p√ļblics”.

No ha quedat enrere la lluita feminista i la cr√≠tica a la feminitzaci√≥ de la precarietat, si b√© cal recordar que el 65% del personal que est√† treballant a primera l√≠nia en aquesta crisi del coronavirus s√≥n dones. Tal com han recordat aquest mat√≠ els secretaris generals dels sindicats, no nom√©s es fa homenatge dels serveis sanitaris sin√≥ tamb√© “a tots aquells treballadors de serveis essencials com ara l’alimentaci√≥, els serveis log√≠stics, els mitjans de comunicaci√≥ o els serveis d’instal¬∑laci√≥”, entre d’altres.
Informa:ARA.CAT (1-5-2020)

137 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: