UN ROUTER I UNA TARGETA SIM, CLAUS PER INVESTIGAR EL TSUNAMI DE LA JONQUERA

( QUICO SALLÉS )
Els Mossos tenen una pista per rastrejar els responsables del Tsunami Democràtic. O, com a mínim, així ho creuen. És una de les proves recollides durant el desallotjament del tall de la Jonquera el novembre de 2019 convocat per l’organització virtual. Es un router i una targeta SIM que, a priori, haurien oblidat els concentrats a la zona pròxima dels escenaris. El Jutjat número 4 de Figueres, que investiga 196 processats per desordres públics i danys, ha inclòs la seva anàl·lisi en el sumari. De fet, en el mateix sumari un dels caps del servei d’Informació dels Mossos explica que és la “Guàrdia Civil qui investiga Tsunami Democràtic”.

Segons el sumari, al que ha tingut accés El Món, els Mossos van trobar un Router Model MTX i una Targeta SIM. En l’informe policial 1096016/2019, el cap de de la Unitat Central d’Informació d’Ordre Públic (UCIOP), adscrita aleshores a la Comissaria General d’Informació, el sergent TIP 11594, apunta que l’aparell “podria haver estat utilitzat pels organitzadors del tall per donar cobertura a les comunicacions en xarxa que els concentrats van dur a terme al llarg de la protesta”.

En el seu atestat, el sergent en cap de la UCIOP, afegeix una minuta policial en la que es descriu la troballa. La policia va trobar la SIM i el Router “a la zona de les carpes”, un cop va ser desallotjada. En concret, en “una edificació amb fluïd elèctric amb molts objectes abandonats pels manifestants, al costat espanyol de l’AP7”. La policia sospita que l’aparell es va utilitzar per les “comunicacions en xarxa en el punt del tall de l’AP7”.

Ara s’està investigant l’origen i la traçabilitat del router i de la targeta per poder fer el “diagrama” de la suposada comunicació registrada.Ara bé, segons recullen els Mossos en el mateix atestat, “per coordinació policial tenen coneixement que Guàrdia Civil està investigant Tsunami Democràtic”. Així doncs, una de les proves clau que la policia sospita que podria servir per desentrallar Tsunami, resta a mans de la Guàrdia Civil que ha començat a fer les prospeccions.
Informa:ELMON.CAT (27-8-2020)

442 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: