UN TC DIVIDIT REFUSA ELS RECURSOS DE JUNQUERAS CONTRA LA PRES√ď PREVENTIVA

Un Tribunal Constitucional (TC) dividit ha rebutjat aquest dijous el recursos d’empara d’Oriol Junqueras en contra de la pres√≥ preventiva. La sent√®ncia s’ha aprovat amb nou vots a favor, per√≤ tres magistrats han em√®s un vot particular discrepant. S√≥n Fernando Vald√©s, Juan Antonio Xiol i Mar√≠a Luisa Balaguer. L’alt tribunal ja afrontava el debat amb la possibilitat d’emetre un veredicte sense unanimitat, una caracter√≠stica que fins ara havia intentat mantenir sempre pel que fa al cas catal√†.

El ponent de la resoluci√≥ ha estat el president de l’alt tribunal, Juan Jos√© Gonz√°lez Rivas, que defensa que les decisions judicials q√ľestionades pel l√≠der d’ERC compleixen les exig√®ncies constitucionals de previsi√≥ legal, finalitat leg√≠tima i proporcionalitat.

El ple ha decidit tamb√© deixar per futures reunions el segon recurs d’empara presentat per Junqueras, que fa refer√®ncia a la decisi√≥ de Pablo Llarena de no permetre-li assistir al debat de constituci√≥ del Parlament l’any 2018, tot i que el l√≠der d’ERC havia estat elegit diputat en les eleccions del 21-D. Es preveu que, en aquest cas, el TC torni a emetre una sent√®ncia sense unanimitat.

Aquests vots discrepants poden ser rellevants de cara a futurs recursos de la defensa de Junqueras al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).
Informa:NACIODIGITAL.CAT (28-11-2019)

195 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: