UNA ASSOCIACIÓ DE GUÀRDIES CIVILS DENUNCIA QUE “BRICOHEROES” INCITA A LA VIOLÈNCIA CONTRA AQUEST COS

L’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGG) ha denunciat a través de les xarxes socials que un esquetx del programa Bricoheroes de TV3 incita a la violència contra els agents del cos. En concret, l’organització es queixa que un gag, protagonitzat per Jair Domínguez i en Peyu, ironitza sobre l’ús d’un escaire de ferro contra la Guàrdia Civil, un cos amb agents que tenen la “pell més fina”, són “delicats” i “de seguida els surten morats”. A través de Twitter, l’associació ha reclamat que TV3, com a mitjà públic, eviti aquestes al·lusions “perquè poden donar ales als violents”.

Segons l’AEGG, l’esquetx “no té gràcia independentment que el col·lectiu afectat sigui el de la Guàrdia Civil”. Per a l’associació, fa anys que la “violència verbal i física ha assaltat els carrers catalans” i considera que des d’un mitjà públic s’ha de fomentar la “tolerància i el respecte”. L’associació afirma que creu i defensa el dret a la llibertat d’expressió però considera que s’ha d’exercir “sense agredir ningú i, per descomptat, sense fomentar l’ús de la violència contra cap persona, exerceixi la professió que exerceixi”. “Amb aquest groller sentit de l’humor es perd una gran oportunitat per contribuir a millorar la convivència”, afirmen.

Qui s’ha sumat a les crítiques contra el programa ha sigut Toni Cantó, que ha fet un tuit adjuntat el vídeo del gag i ha assegurat que TV3 és “la televisió de l’odi”. En Peyu ha replicat a la piulada retuitant-la amb el text “Yo no puedo actuar en España por hacer teatro en catalán”, una picada d’ullet a la polèmica entrevista que li va fer El Español a Toni Cantó, en la qual assegurava que no podia actuar a Catalunya perquè feia teatre en castellà, una afirmació que ràpidament van desmentir molts companys de professió.
Informa:ARA.CAT (7-VII-2021)

325 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: