UNA CINQUANTENA D’AJUNTAMENTS JA FAN SOBIRANIA FISCAL

“Una cinquantena d’ajuntaments ja fan sobirania fiscal”.
L’ANC considera indispensable que les institucions catalanes tinguin el control del mĂ xim d’impostos recaptats possibles

L’Assemblea Nacional Catalana segueix treballant en la campanya #JoPagoACatalunya per tal que el mĂ xim nombre de persones fĂ­siques, empreses, entitats, autònoms, administracions pĂşbliques, sindicats, patronals i partits polĂ­tics paguin els impostos a l’Agència TributĂ ria de Catalunya (ATC) en comptes de fer-ho a la hisenda espanyola.

Pel que fa als ajuntaments, l’entitat sobitanista es fa ressò que una cinquantena ja paguen els impostos a Catalunya. I ha expicat que l’Ăşltim a fer-ho ha estat l’Ajuntament de Santa EulĂ lia de Riuprimer, que començarĂ  a tributar a Catalunya a partir del gener de 2022.

L’organitzaciĂł de l’ANC considera que “els consistoris han d’empènyer el Govern de la Generalitat a enfortir l’Agència TributĂ ria de Catalunya per tal d’estar mĂŠs preparats i afrontar amb garanties la culminaciĂł del procĂŠs d’independència quan arribi el moment”. De fet, segons l’entitat “ĂŠs important pagar a Catalunya per situar el Govern en una posiciĂł de força de cara a la ruptura amb l’Estat espanyol”. I remarca que “cal aconseguir que les institucions catalanes tinguin el control del mĂ xim d’impostos recaptats possibles, i els ajuntaments sĂłn una peça clau per assolir aquest objectiu”.

En aquest sentit, l’Assemblea anima a liquidar els impostos del quart trimestre del 2021 a l’ATC per tal de continuar enfortint aquesta instituciĂł, que ha de ser clau per al futur estat independent. Enguany la hisenda catalana ha rebut mĂŠs de 1.400 presentacions, una xifra que representa el triple respecte del 2020.
Informa:RACOCATALÀ.CAT (3-1-2022)

144 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: