UNA EMPRESA CATALANA HA FABRICAT TRES FÀRMACS CONTRA EL VIRUS

L’empresa biofarmacèutica catalana SOM Biotech, que va néixer el 2009 al Parc Tecnològic de Barcelona i està especialitzada a reposicionar fàrmacs, ha patentat el mètode d’ús de tres fàrmacs que ha identificat i validat in vitro per a tractar la Covid-19, i ara ha demanat d’assajar-los en humans.

El CEO i fundador de SOM Biotech, Raúl Insa, explica que la seva companyia ha identificat i validat in vitro, en col·laboració amb l’Ewha Womans University de Corea de Sud, tres fàrmacs que poden ser reposicionats per tractar la SARS-CoV-2, utilitzant la seva tecnologia SOMAIPRO d’intel·ligència artificial.

SOM Biotech, que des que es va fundar ha rebut una inversió de 12 milions d’euros i ha desenvolupat 40 projectes, és una biofarmacèutica especialitzada a reposicionar fàrmacs, és a dir, identificar noves activitats terapèutiques de medicaments aprovats per a una altra indicació. Això redueix els costos d’inversió i temps d’arribada de nous tractaments al mercat.

Els tres compostos identificats i que demana de poder assajar en pacients són fàrmacs en fase clínica que inhibeixen la proteasa principal de la SARS-CoV-2 i, segons l’empresa, els seus estudis en pacients poden començar de seguida.

Segons Insa, un dels fàrmacs identificats i validats és l’Eravacycline TP-434-, un antibiòtic basat en tetraciclina, ja aprovat; un altre, Prexasertib LY-2606368-, es troba en desenvolupament clínic per a indicacions oncològiques; i el tercer és un compost natural en investigació per a tractar la hiperlipidèmia.

‘Els tres fàrmacs poden ser reposicionats per tractar la Covid-19 i la companyia treballa per començar els assaigs en pacients com més aviat millor. Ja s’ha presentat la sol·licitud de patent de mètode d’ús per als tres fàrmacs a escala mundial’, informa el CEO i fundador de SOM Biotech, qui ha detallat: ‘Hem unit esforços amb el professor Dong-Hae Shin de la Universitat Ewha Womans per aprofitar el nostre coneixement mèdic i científic amb l’objectiu de trobar noves solucions per a la Covid-19. Amb la nostra tecnologia d’identificació de molècules basada en intel·ligència artificial hem validat la proposta.
Informa:VILAWEB.CAT (20-4-2020)

257 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: