UNA FORTA PROTESTA INDEPENDENTISTA ACOMPANYA SÁNCHEZ A LA PORTA DEL LICEU

Centenars d’independentistes han protestat avui davant la porta del Gran Teatre del Liceu, a Barcelona, contra el míting del president espanyol, Pedro Sánchez, per a defensar els indults. Hi han coincidit convocatòries dels CDR, l’ANC, Poble Lliure i la Forja, que han exigit al govern espanyol l’amnistia per als més de tres mil represaliats, en lloc dels indults. El dispositiu dels Mossos d’Esquadra no ha pogut evitar que les dotzenes de persones aplegades just davant la porta del Liceu escridassessin i xiulessin durament Sánchez, que ha entrat al teatre entre la boira carabassa d’un pot de fum. Els manifestants han cridat “independència” i “1 d’octubre, ni oblit ni perdó” mentre el president espanyol baixava del cotxe.

Els manifestants també han escridassat els convidats que anaven arribant a l’acte, com ara l’ex-primer secretari del PSC Pere Navarro, l’ex-president del parlament Ernest Benach, l’ex-conseller Santi Vila –particularment xiulat pels manifestants–, l’ex-conseller Ramon Espadaler, l’ex-president de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch i el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, entre més. Els manifestants els han adreçat crits de “botiflers” a mesura que desfilaven fins a la porta del teatre, protegits per un seguit de furgonetes dels Mossos d’Esquadra.

Qui sĂłn els assistents al mĂ­ting de SĂĄnchez al Liceu?

La manifestació ha començat a la plaça de Catalunya, on hi havia una convocatòria de Poble Lliure i la Forja, que duia per lema “Clemència no és justícia. Independència! Aturem la farsa del Liceu”, i que s’ha anat desplaçant fins al Liceu, on també hi havia convocades protestes dels CDR i l’ANC. Dotzenes de ciutadans s’han situat al tram de carrer just davant la porta del Liceu i han quedat separats de la resta de manifestants, a l’altura del carrer del Carme, per dos cordons dels Mossos d’Esquadra. Entre la munió de gent hi havia els diputats de la CUP Dolors Sabater i Carles Riera, i els de Junts Francesc de Dalmases, Glòria Freixa i Salvador Vergés.

Mentre la manifestació estava en marxa, la CUP ha organitzat una conferència de premsa a pocs metres dels manifestants en què ha dit que no estaven disposats “a assumir la repressió com una cosa normal”. “La majoria de represaliats no hi cabem, en els seus indults”, han dit. “Els indults no són cap solució. Són una renúncia política davant el conflicte polític. Acceptar els indults del PSOE és una renúncia del PSOE. On quedem els joves independentistes davant el govern més progressista de la història?”, s’ha demanat Adriana Roca, portaveu d’Arran.

Mitjançant un altaveu d’origen imprecís, en un balcó, una veu ha llegit el nom d’alguns dels més de 3.000 independentistes represaliats per l’estat espanyol. La veu pronunciava el nom d’un represaliat i tot seguit deia: “Amnistia”. El volum de l’altaveu, molt elevat, superava els càntics de la gent, que al començament ha mirat de contrarestar la lectura amb crits d’independència. Al cap de ben poca estona, la majoria de manifestants s’ha acabat unint a l’altaveu per cridar “amnistia” després de cada nom. A la manifestació hi havia, precisament, un dels represaliats de qui s’ha llegit el nom, el jove activista Marcel Vivet, condemnat fa poc a cinc anys de presó per la manifestació holi contra el sindicat policíac espanyol Jusapol.

Una volta ha començat la conferència de Sánchez, l’ANC ha fet un acte allà mateix, amb la Forja, Poble Lliure i Arran, en què ha reclamat als polítics independentistes que treballessin per la independència i, al govern espanyol, que aprovés l’amnistia. L’acte, però, s’ha acabat d’imprevist, perquè la conferència de Sánchez ha estat molt breu, de menys de mitja hora. El president espanyol ha estat encara més escridassat a la sortida que no pas quan havia entrat a l’edifici. La manifestació s’ha dissolt pocs minuts després sense cap incident.
Informa:VILAWEB.CAT (21-6-2021)

437 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: