UNA JUTGESSA DE MANRESA √ČS COMPETENT EN LA QUERELLA DE JUNQUERAS AMB EL TS

L‚ÄôAudi√®ncia de Bar¬≠ce¬≠lona ha esti¬≠mat par¬≠ci¬≠al¬≠ment el recurs d‚ÄôOriol Jun¬≠que¬≠ras i ha esta¬≠blert que la jut¬≠gessa de Man¬≠resa s√≠ que √©s com¬≠pe¬≠tent per inves¬≠ti¬≠gar la que¬≠re¬≠lla de l‚Äôexvi¬≠ce¬≠pre¬≠si¬≠dent con¬≠tra el Tri¬≠bu¬≠nal Suprem pel mis¬≠satge on s‚Äôavi¬≠sava les jun¬≠tes de trac¬≠ta¬≠ment de con¬≠seq√ľ√®ncies penals si s‚Äôava¬≠lava que els pre¬≠sos inde¬≠pen¬≠den¬≠tis¬≠tes pas¬≠ses¬≠sin la qua¬≠ran¬≠tena a casa. La magis¬≠trada de Man¬≠resa va argu¬≠men¬≠tar que ella no n‚Äôera com¬≠pe¬≠tent i que la causa cor¬≠res¬≠po¬≠nia al Suprem, per√≤ l‚ÄôAudi√®ncia argu¬≠menta que els fets de la que¬≠re¬≠lla s‚Äôatri¬≠bu¬≠ei¬≠xen gen√®rica¬≠ment a l‚Äôalt tri¬≠bu¬≠nal, per√≤ no a cap magis¬≠trat. √Čs per aix√≤ que li ordena que estudi√Į si admet o no a tr√†mit el cas, segons ha avan√ßat el 324 i ha pogut con¬≠fir¬≠mar l‚ÄôACN.

‚ÄúSi la que¬≠re¬≠lla pre¬≠sen¬≠tada tingu√©s com a con¬≠seq√ľ√®ncia pro¬≠vo¬≠car la inco¬≠aci√≥ d‚Äôun proc√©s diri¬≠git con¬≠tra algun magis¬≠trat del Suprem la com¬≠pet√®ncia per ins¬≠truir aquest proc√©s li cor¬≠res¬≠pon¬≠dria al Suprem‚ÄĚ, apunta l‚ÄôAudi√®ncia, que subrat¬≠lla que no es pot atri¬≠buir el mis¬≠satge a cap magis¬≠trat sense inves¬≠ti¬≠gar-ho pri¬≠mer, perqu√® la infor¬≠maci√≥ hagu√©s pogut venir d‚Äôaltres per¬≠so¬≠nes del tri¬≠bu¬≠nal, com lle¬≠trats o secre¬≠ta¬≠ris.

Al seu parer, ‚Äú√©s molt pre¬≠ma¬≠tur esti¬≠mar que hi ha indi¬≠cis que algun magis¬≠trat pogu√©s ser l‚Äôautor √ļltim dels fets que s√≥n objecte de la que¬≠re¬≠lla‚ÄĚ. Si de les dilig√®ncies en resul¬≠ten indi¬≠cis con¬≠tra algun magis¬≠trat ser√† el moment d‚Äôinhi¬≠bir-se, con¬≠ti¬≠nua l‚ÄôAudi√®ncia, que insta la jut¬≠gessa a estu¬≠diar si admet a tr√†mit o no la que¬≠re¬≠lla.

De fet, Jun­que­ras havia dema­nat en el seu recurs que s’acordés l’admissió a tràmit, però l’Audiència argu­menta que això ho ha de deci­dir la jut­gessa de Man­resa, perquè no s’hi ha pro­nun­ciat encara.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (30-6-2020)

257 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: