UNA MARE AVISA QUE EL SEU FILL DEIXARÀ L’AULA SI S’APLICA EL 25%

Atès que el Govern no mourà ni un dit que els pugui causar problemes, com ara inhabilitacions (de què viurien?), i deixen als mestres i pares a la seva sort, hi ha qui ha vist la manera, totalment legal, de fer-hi front.

Tant de bo fos massiu. Ho expliquen al Mon:

Una mare avisa l’escola que el seu fill deixarà l’aula si s’aplica el 25%

Primera queixa formal d’uns pares per l’aplicació del 25% de castellà al sistema d’educació de Catalunya. És el cas d’una mare, d’un vailet matriculat en una escola a la comarca de la Selva, que ha registrat un escrit a la direcció en la que adverteix que si ara apliquen el 25% el seu “fill abandonarà l’aula”.

La missiva, remesa avui i a la que ha tingut accés El Món, es dirigeix directament a la direcció del centre escolar que fins ara treballa amb el sistema d’immersió seguint el seu projecte lingüístic , amb “l’única finalitat de saber quina serà la posició de l’escola a la vista de les darreres noticies aparegudes a diferents mitjans de comunicació en el sentit que en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, caldrà aplicar el 25% de les classes en castellà“.

En base aquesta circumstància, la mare, lletrada de professió, al·lega que “atenent als drets lingüístics del meu fill i al projecte educatiu del centre en tant que som escola multilingüe“, com a motiu de la petició de reivindicació dels drets del seu fill. En aquest sentit, assegura que que “fins que no tinguem un informe de l’inspector del centre on acrediti si complim o no els requisits legals aplicables, [el seu fill] si decidiu fer una troncal més en castellà abandonarà l’aula”. En aquest marc, la mare adverteix a la direcció que deixa al “seu criteri” on i com el seu fill podrà “seguir la classe”.

Aquesta és la primera passa de manera privada, feta pública, contra l’execució de la sentència del Tribunal Suprem, declarada ferma divendres passat, que obliga i imposa el 25% de castellà en el sistema educatiu de Catalunya. Fins ara, les demandes han anat en sentit contrari, és a dir, de pares que reclamen la seva aplicació com en una escola de Cubelles o a un institut a Manresa, a més del famós cas de l’escola Drac de Canet.
Informa:RACOCATALA.CAT (24-1-2022)

71 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: