UNA NOVA PROTESTA LLANÇA BOSSES D’ESCOMBRARIES A LA DELEGACIÓ D’ESPANYA

Nova protesta contra la sentència de l’1-O davant la Delegació del govern espanyol. Unes 300 persones concentrades al carrer Bruc amb Mallorca s’han trobat poc abans de les 18 hores convocats per Pícnic x la República. L’acció consisteix a tirar brossa a “l’abocador”, en referència a l’edifici estatal. El llançament de bosses d’escombraries va precedit de crits contra els Mossos d’Esquadra, que estableixen un cordó policial al carrer Mallorca. Unes tanques municipals separen els manifestants de la policia i impedeixen que aquests arribin fins al palauet de la Delegació.

La majoria de bosses que es tiren en direcció a la línia de la policia catalana s’omplen de paper. “Així després reciclen”, diuen dues manifestants irònicament. L’Alfred i la Teresa són una parella que ha volgut participar en la iniciativa reivindicativa de Pícnic per la República i omplen una bossa amb pàgines de diari rebregades. “Nosaltres sí que reciclem, no com el Govern”, diuen entre rialles. Afirmen que han assistit a totes les mobilitzacions que s’han convocat arran de la publicació de la sentència el dilluns 14.

La multitud fa un passadís al centre de la concentració per permetre el pas dels que volen tirar bosses més enllà de les tanques. El degoteig de persones que volen participar en l’acció és constant. Les bosses s’acumulen mentre se senten càntics com “Ser policia, vergonya em faria” o “No us mereixeu la farlopa que us foteu”. També ressonen crits de “Betevé, Betevé” en suport a la televisió local barcelonina.

Apaguen ells mateixos una bossa en flames

La major part dels concentrats mostren una actitud totalment pacífica, però mitja hora després d’iniciar-se l’acció una persona ha tirat una bossa en flames cap a la tanca. Dos manifestants han saltat la tanca policial i han apagat ràpidament el petit foc que havia començat entre les escombraries. Un policia s’hi ha acostat per valorar la situació, però s’ha retirat en veure que ja s’havia resolt. Els manifestants han acompanyat l’extinció improvisada amb crits de “som gent de pau” i aplaudiments als dos voluntaris.

El col·lectiu Pícnic per la República havia convocat la concentració al migdia, instant els manifestants a portar una bossa de brossa per “mostrar al món en quin abocador de porqueria s’ha convertit l’estat espanyol”. I recordava que els ‘pícnics’, com el “poble català”, són “no violents”: “No caiguem en les provocacions de la Policia Nacional”, reclamaven a les xarxes socials.

Informa:ELMON.CAT (20-10-2019)

276 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: