UNA PIULADA DE NIKE EN CATALÀ PROVOCA UNA ONADA DE CATALANOFÒBIA I UNA CRIDA AL BOICOT

Una piulada de Nike en català provoca una onada de catalanofòbia i una crida al boicot
La companyia esportiva felicitava les dues finalistes de la UEFA Women’s Champions League.

Un dels comptes oficials de Nike va piular a Twitter un missatge en català per felicitar el Chelsea FC i el FC Barcelona, en aquell moment, finalistes de la UEFA Women’s Champions League, unes hores abans de la gran final continental que van acabar enduent-se les blaugranes per 0-4: “Aquests dos equips acaben de redefinir tot allò que significa guanyar la UEFA Women’s Champions League”.

La companyia esportiva nord-americana, patrocinadora dels dos clubs, va acompanyar el tweet d’un vídeo en el qual mostrava el camí i l’esforç de les jugadores per arribar a disputar una final de la competició més important del continent.

Aquest fet va despertar, per una banda, les felicitacions a Nike per l’emotivitat del vídeo i l’ús de la llengua oficial del FC Barcelona, però per l’altre, va provocar nombroses crítiques contra el català.’a i alguns proposaven el boicot a Nike.La catalanofòbia cada cop té més adeptes a Espanya.

“MALLOQUÍN CERRADO MDE MENTE ”

El Diari de Balears’ s’ha fet ressò d’un altre cas de discriminació lingüística per parlar en català. Els fets han succeït al PAC de Binissalem-Raiguer. Una infermera s’ha negat a atendre un pacient que se li havia dirigit en llengua catalana i l’ha renyat amb un “así no. Si no me hablas en español no te atiendo” .

Quan el pacient ha reaccionat davant d’aquest abús, enfilant la porta de sortida, l’infermera li ha etzibat que era un “mallorquín cerrado de mente. La madre que te parió”..

La víctima d’aquest nou cas de supremacisme lingüístic ha presentat una reclamació a la Conselleria de Salut i ho farà també a la Bústia dels Drets de l’OCB i de l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics del Govern. Queixes i crides al boicot contra la marca per part d’intolerants i supremacistes lingüístics.
Informa:RACOCATALA.CAT (19-5-2021)

416 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: