UNA SETANTENA DE REPRESALIATS TITLLEN LA MEDALLA D’HONOR DEL PARLAMENT D” OPERACIÓ D’ESTÈTICA”

Una setantena de persones “represaliades” del procés han signat un manifest en contra de la Medalla d’Honor del Parlament, que titllen de “simple operació estètica”. Desenes de víctimes de la “repressió” de l’Estat exigeixen al text -que continua sumant adhesions- que la Generalitat retiri les acusacions contra independentistes, i reclamen canvis al cos dels Mossos. Una de les persones que signa el manifest és Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó per l’acusació de la Generalitat. El jove independentista ha publicat a Twitter un vídeo on anuncia que ha estat “cridat” a rebre la Medalla, impulsada per la presidenta del Parlament, Laura Borràs: “Jo no hi vaig”. Vivet argumenta que “un gest simbòlic té sentit si les accions l’acompanyen”.

Vivet justifica el seu rebuig al reconeixement del Parlament amb una pregunta: “Després de la medalla, la Generalitat deixarà d’emparar la nostra repressió?”.

El Parlament atorgarà aquesta tarda la Medalla d’Honor en categoria d’or a les “víctimes de la repressió” en la “causa general” contra l’independentisme. La Mesa va aprovar la decisió durant la reunió de la setmana passada a Tornabous (Urgell), a proposta de Borràs. Els grups d’ERC i la CUP van avalar la iniciativa tot i apuntar-hi discrepàncies.
Informa:RACOCATALA.CAT (10-IX-2021)

214 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: