UNE SECTOR DEL TC VOL ESTUDIAR EL JURAMENT DELS INDEPES AL CONGR√ČS

El sector més conservador del Tribunal Constitucional vol obrir un debat per deixar sense escó al Congrés a 29 diputats de formacions com ERC, JxCat, PNV, BNG, Bildu o Unides Podem, segons assegura El diario.es. Es tracta dels diputats que van fer servir formes diferents per prendre possessió del càrrec durant la Constitució de les Corts el passat 3 de desembre, apunta el diari.

Ja el mateix 3 de desembre diversos grups com Vox, el PP i Ciudadanos es van queixar a la presidenta del Congr√©s i li van demanar que no don√©s per bona la forma de jurament d’aquests 29 diputats. En aquell moment, el l√≠der del PP, Pablo Casado, va anunciar una queixa davant el Tribunal Constitucional per√≤ Vox se li va avan√ßar.

La formaci√≥ d’extremadreta va reclamar al TC que tots els procediments parlamentaris adoptat des de desembre de 2019 quedessin sense efecte, entenent que 29 dels vots comptats durant les votacions mai s’haurien d’haver tingut em compte.

Vox s’ha trobat al Constitucional amb un sector de magistrats sensible a la seva petici√≥: “Els postulats de Vox estan trobant receptivitat a la casa”, assegura un magistrat del TC al citat mitj√†.

Els recursos que van posar el PP i Cs per aquest mateix tema van arribar a la mesa de la Sala Primera del Constitucional pel seu estudi i resoluci√≥. Aquesta sala va decidir arxivar-los. Ara b√©, un grup de magistrats no estava conforme amb la decisi√≥ d’arxivar els recursos i va exigir que el tema es tract√©s en una reuni√≥ del ple. Per a fer-ho van presentar un escrit amb sis firmes sol¬∑licitant-ho.

Segons les normes de funcionament del TC, per portar un assumpte al ple, nom√©s fa falta que ho demanin tres o m√©s magistrats i aix√≤ √©s el que ha passat. La proposta d’arxivament adoptada per la sala primera ja no serveix per a res i el debat s’haur√† de comen√ßar desde 0 al ple, on els magistrats propers al PP i a Vox son majoria.

Informa:ELNACIONAL.CAT (11-6-2020)

173 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: