UNES 15.000 PERSONES ES MANIFESTEN A VALÈNCIA PEL NOU D’OCTUBRE

La manifestació del Nou d’Octubre, amb el lema de la mobilització és ‘El País que volem’, ha congregat unes 15.000 persones als carrers de València, segons Acció Cultural del País Valencià, una de les entitats organitzadores, membre de la Comissió 9 d’octubre. De nou, la principal reivindicació és la millora del finançament, una reforma que no arriba i que els últims mesos ha tensat les relacions dels partits del Botànic.

Pels portaveus de la comissió, hi ha més coses pendents, a banda els tres eixos principals, com ara la reciprocitat entre TV3 i À Punt. Entre les entitats convocants hi havia la plataforma Decidim, Acció Cultural, Escola Valenciana, la Intersindical, entre moltes altres, a més de partits com Compromís, la CUP, Podem i ERPV.

Un Nou d’Octubre enmig del desconcert

Al principi de la manifestació, a la plaça de Sant Agustí, un grup d’extrema dreta ha intentat provocar la gent concentrada. La policia espanyola ha separat els ultres dels grups antifeixistes amb un cordó de seguretat. Quan ha començat la marxa, els ultres s’han dispersat i no hi ha hagut incidents.

La marxa ha transcorregut fins la plaça d’Amèrica, on tres representants de la Comissió 9 d’octubre han llegit el manifest. Les muixerangues han posat el punt final a la manifestació.

Informa:VILAWEB.CAT (9-10-2019)

299 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: