Milers de persones s’han manifestat a Barcelona contra l’extrema dreta i, concretament, contra l’amenaça que representa Vox. La manifestació, convocada per Unitat contra el Feixisme i el Racisme i dues-centes entitats, partits polítics i sindicats, s’ha emmarcat en el Dia Internacional contra el Racisme, pel qual s’han convocat múltiples manifestacions a tot el món i ha aplegat 3.500 persones, segons la Guàrdia Urbana.

La marxa ha començat als Jardinets de Gràcia i ha recorregut el Passeig de Gràcia fins a la Gran Via, on s’han fet els parlaments i les actuacions musicals. Hi ha hagut tres capçaleres amb pancartes diferents contràries totes elles al racisme i al feixisme. Entre els representants dels partits polítics i les entitats hi eren el vice-president d’Òmnium, Marcel Mauri o la diputada de la CUP, Natàlia Sànchez, entre més.

Un altre dels assistents a la manifestació, el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, ha reivindicat que la solució contra l’extrema dreta sempre és la convivència i la interacció i que passa per valorar la diversitat. El conseller ha assegurat en declaracions als mitjans que la societat no vol deixar ‘cap espai als elements racistes i xenòfobs’. El Homrani ha explicat que la mobilització ha de servir per a reivindicar la societat diversa i per fer evident que a Catalunya no s’accepta ni el racisme ni ‘el pensament que parteix de la discriminació, de l’estereotip i de l’estigma’. ‘No ajuden a crear cohesió social ni convivència’, ha criticat.

 

 

L’antifeixisme, única opció

 

 

La diputada de la CUP Natàlia Sánchez ha avisat a Vox i al seu líder, Santiago Abascal, que els antifeixistes seran el seu pitjor malson. Sánchez ha afirmat que el moviment antifeixista estarà als carrers però també a les eleccions municipals, on reclama que es construeixin dics de contenció contra aquest feixisme que puja i que es pretén blanquejar o normalitzar.

La diputada de la formació anticapitalista ha criticat l’augment de l’extrema dreta i la sobrerepresentació de Vox als mitjans de comunicació. ‘Sortirem avui i sempre que calgui contra aquestes postures retrògrades que ens recorden la nit més fosca del franquisme davant del neofranquisme que pretén marcar l’agenda política del país’, ha reblat.