Milers de persones s’han manifestat a Barcelona contra l’extrema dreta i, concretament, contra l’amenaça que representa Vox. La manifestaciĂł, convocada per Unitat contra el Feixisme i el Racisme i dues-centes entitats, partits polĂ­tics i sindicats, s’ha emmarcat en el Dia Internacional contra el Racisme, pel qual s’han convocat mĂșltiples manifestacions a tot el mĂłn i ha aplegat 3.500 persones, segons la GuĂ rdia Urbana.

La marxa ha començat als Jardinets de GrĂ cia i ha recorregut el Passeig de GrĂ cia fins a la Gran Via, on s’han fet els parlaments i les actuacions musicals. Hi ha hagut tres capçaleres amb pancartes diferents contrĂ ries totes elles al racisme i al feixisme. Entre els representants dels partits polĂ­tics i les entitats hi eren el vice-president d’Òmnium, Marcel Mauri o la diputada de la CUP, NatĂ lia SĂ nchez, entre mĂ©s.

Un altre dels assistents a la manifestaciĂł, el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, ha reivindicat que la soluciĂł contra l’extrema dreta sempre Ă©s la convivĂšncia i la interacciĂł i que passa per valorar la diversitat. El conseller ha assegurat en declaracions als mitjans que la societat no vol deixar ‘cap espai als elements racistes i xenĂČfobs’. El Homrani ha explicat que la mobilitzaciĂł ha de servir per a reivindicar la societat diversa i per fer evident que a Catalunya no s’accepta ni el racisme ni ‘el pensament que parteix de la discriminaciĂł, de l’estereotip i de l’estigma’. ‘No ajuden a crear cohesiĂł social ni convivĂšncia’, ha criticat.

 

 

L’antifeixisme, Ășnica opciĂł

 

 

La diputada de la CUP NatĂ lia SĂĄnchez ha avisat a Vox i al seu lĂ­der, Santiago Abascal, que els antifeixistes seran el seu pitjor malson. SĂĄnchez ha afirmat que el moviment antifeixista estarĂ  als carrers perĂČ tambĂ© a les eleccions municipals, on reclama que es construeixin dics de contenciĂł contra aquest feixisme que puja i que es pretĂ©n blanquejar o normalitzar.

La diputada de la formaciĂł anticapitalista ha criticat l’augment de l’extrema dreta i la sobrerepresentació de Vox als mitjans de comunicaciĂł. ‘Sortirem avui i sempre que calgui contra aquestes postures retrĂČgrades que ens recorden la nit mĂ©s fosca del franquisme davant del neofranquisme que pretĂ©n marcar l’agenda polĂ­tica del paĂ­s’, ha reblat.