El seu activisme la va al√ßar com a referent de la lluita social. Aquest dissabte, Ada Colau¬†ha aturat el desnonament m√©s important de la seva vida: el seu de l’alcaldia de Barcelona. I ho ha fet assumint el cost pol√≠tic que implica haver acceptat els vots de¬†Manuel Valls¬†per conservar el c√†rrec.

Per primera vegada a la hist√≤ria, el candidat m√©s votat a les eleccions, Ernest Maragall,¬†no √©s investit alcalde de Barcelona.¬†Ada Colau ha preferit estalviar-se l’escridassada que li esperava si entrava per la porta principal de l’Ajuntament, la de Pla√ßa Sant Jaume,¬†on s’hi concentrava un nombr√≥s grup de manifestants contraris a l’operaci√≥ per impedir que ERC es fes amb l’alcaldia¬†. La l√≠der dels comuns ha superat la primera votaci√≥ per majoria absoluta, 21 vots clavats, revalidant aix√≠ l’alcaldia despr√©s de quatre anys de mandat.¬†Els 10 de Barcelona en Com√ļ, els 8 del PSC i els tres independents de la plataforma de Manuel Valls -ell, Celestino Corbacho i Eva Parera- s’han conjurat per evitar que un independentista es fes amb la vara d’alcalde de la ciutat.

Ernest Maragall ha mantingut la seva candidatura fins al darrer moment, per√≤ nom√©s ha recollit¬†15¬†vots, els 10 d’ERC i els 5 de Junts per Catalunya.¬†Com ja va fer fa quatre anys, la recent reelegida alcaldessa ha prom√®s el c√†rrec “per imperatiu legal i em comprometo amb els ve√Įns i ve√Įnes perqu√® Barcelona¬†segueixi sent una ciutat d’esperan√ßa, justa i feminista”.¬†Ja amb la vara a la m√†, la primera persona a qui ha anat a saludar √©s a Joaquim Forn,¬†qui per cert ha estat ovacionat a l’inici del plenari i tamb√© quan s’ha aixecat per votar. El Sal√≥ de Cent ha esclatat al crit de llibertat, al qual tamb√© s’ha sumat Colau.

Valls compleix la seva paraula

Tres dies despr√©s de les eleccions, ja fa m√©s de dues setmanes, Manuel Valls va sacsejar el tauler municipal anunciant que regalaria els seus vots a Ada Colau, a qui havia desqualificat cont√≠nuament al llarg de la campanya, amb l’objectiu superior de barrar el pas a l’independentisme. Des d’aleshores, l’ex-primer ministre franc√®s no havia tornat a obrir la boca, intensificant amb el seu silenci la intriga al voltant de l’operaci√≥¬†Colau alcaldessa. Finalment, Valls no se n’ha desdit, ha complert amb la seva paraula i tant ell com els altres dos regidors independents de la seva plataforma, Celestino Corbacho i Eva Parera, han votat a favor de la l√≠der de BeC. Els altres tres edils de Cs han acabat votant en blanc, optant aix√≠ pel cam√≠ del mig, despr√©s que la direcci√≥ del partit els hagu√©s advertit que no avalaven el suport a Colau.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-6-2019)