El seu activisme la va alçar com a referent de la lluita social. Aquest dissabte, Ada Colau ha aturat el desnonament mĂŠs important de la seva vida: el seu de l’alcaldia de Barcelona. I ho ha fet assumint el cost polĂ­tic que implica haver acceptat els vots de Manuel Valls per conservar el cĂ rrec.

Per primera vegada a la història, el candidat mĂŠs votat a les eleccions, Ernest Maragall, no ĂŠs investit alcalde de Barcelona. Ada Colau ha preferit estalviar-se l’escridassada que li esperava si entrava per la porta principal de l’Ajuntament, la de Plaça Sant Jaume, on s’hi concentrava un nombrĂłs grup de manifestants contraris a l’operaciĂł per impedir que ERC es fes amb l’alcaldia . La lĂ­der dels comuns ha superat la primera votaciĂł per majoria absoluta, 21 vots clavats, revalidant aixĂ­ l’alcaldia desprĂŠs de quatre anys de mandat. Els 10 de Barcelona en ComĂş, els 8 del PSC i els tres independents de la plataforma de Manuel Valls -ell, Celestino Corbacho i Eva Parera- s’han conjurat per evitar que un independentista es fes amb la vara d’alcalde de la ciutat.

Ernest Maragall ha mantingut la seva candidatura fins al darrer moment, però nomĂŠs ha recollit 15 vots, els 10 d’ERC i els 5 de Junts per Catalunya. Com ja va fer fa quatre anys, la recent reelegida alcaldessa ha promès el cĂ rrec “per imperatiu legal i em comprometo amb els veĂŻns i veĂŻnes perquè Barcelona segueixi sent una ciutat d’esperança, justa i feminista”. Ja amb la vara a la mĂ , la primera persona a qui ha anat a saludar ĂŠs a Joaquim Forn, qui per cert ha estat ovacionat a l’inici del plenari i tambĂŠ quan s’ha aixecat per votar. El SalĂł de Cent ha esclatat al crit de llibertat, al qual tambĂŠ s’ha sumat Colau.

Valls compleix la seva paraula

Tres dies desprĂŠs de les eleccions, ja fa mĂŠs de dues setmanes, Manuel Valls va sacsejar el tauler municipal anunciant que regalaria els seus vots a Ada Colau, a qui havia desqualificat contĂ­nuament al llarg de la campanya, amb l’objectiu superior de barrar el pas a l’independentisme. Des d’aleshores, l’ex-primer ministre francès no havia tornat a obrir la boca, intensificant amb el seu silenci la intriga al voltant de l’operació Colau alcaldessa. Finalment, Valls no se n’ha desdit, ha complert amb la seva paraula i tant ell com els altres dos regidors independents de la seva plataforma, Celestino Corbacho i Eva Parera, han votat a favor de la lĂ­der de BeC. Els altres tres edils de Cs han acabat votant en blanc, optant aixĂ­ pel camĂ­ del mig, desprĂŠs que la direcciĂł del partit els haguĂŠs advertit que no avalaven el suport a Colau.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-6-2019)