El seu activisme la va alçar com a referent de la lluita social. Aquest dissabte, Ada Colau ha aturat el desnonament més important de la seva vida: el seu de l’alcaldia de Barcelona. I ho ha fet assumint el cost polític que implica haver acceptat els vots de Manuel Valls per conservar el càrrec.

Per primera vegada a la història, el candidat més votat a les eleccions, Ernest Maragall, no és investit alcalde de Barcelona. Ada Colau ha preferit estalviar-se l’escridassada que li esperava si entrava per la porta principal de l’Ajuntament, la de Plaça Sant Jaume, on s’hi concentrava un nombrós grup de manifestants contraris a l’operació per impedir que ERC es fes amb l’alcaldia . La líder dels comuns ha superat la primera votació per majoria absoluta, 21 vots clavats, revalidant així l’alcaldia després de quatre anys de mandat. Els 10 de Barcelona en Comú, els 8 del PSC i els tres independents de la plataforma de Manuel Valls -ell, Celestino Corbacho i Eva Parera- s’han conjurat per evitar que un independentista es fes amb la vara d’alcalde de la ciutat.

Ernest Maragall ha mantingut la seva candidatura fins al darrer moment, però només ha recollit 15 vots, els 10 d’ERC i els 5 de Junts per Catalunya. Com ja va fer fa quatre anys, la recent reelegida alcaldessa ha promès el càrrec “per imperatiu legal i em comprometo amb els veïns i veïnes perquè Barcelona segueixi sent una ciutat d’esperança, justa i feminista”. Ja amb la vara a la mà, la primera persona a qui ha anat a saludar és a Joaquim Forn, qui per cert ha estat ovacionat a l’inici del plenari i també quan s’ha aixecat per votar. El Saló de Cent ha esclatat al crit de llibertat, al qual també s’ha sumat Colau.

Valls compleix la seva paraula

Tres dies després de les eleccions, ja fa més de dues setmanes, Manuel Valls va sacsejar el tauler municipal anunciant que regalaria els seus vots a Ada Colau, a qui havia desqualificat contínuament al llarg de la campanya, amb l’objectiu superior de barrar el pas a l’independentisme. Des d’aleshores, l’ex-primer ministre francès no havia tornat a obrir la boca, intensificant amb el seu silenci la intriga al voltant de l’operació Colau alcaldessa. Finalment, Valls no se n’ha desdit, ha complert amb la seva paraula i tant ell com els altres dos regidors independents de la seva plataforma, Celestino Corbacho i Eva Parera, han votat a favor de la líder de BeC. Els altres tres edils de Cs han acabat votant en blanc, optant així pel camí del mig, després que la direcció del partit els hagués advertit que no avalaven el suport a Colau.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-6-2019)