Sobre la taula, un munt d’hipòtesis i controvèrsies que confluïen en una de principal: el seu futur a Barcelona. Valls ha volgut tallar d’arrel les especulacions sobre una possible renúncia al seu càrrec de regidor a l’Ajuntament. “El meu compromís amb Barcelona surt reforçat després dels últims esdeveniments”, ha sentenciat, “la nostra és posició una modesta però que tindrà la força de la coherència i l’ètica del servei públic i el sentit d’estat”. De fet, Valls duia perfectament calculada l’estratègia d’avui. Treure l’artilleria contra Ciutadans, deixar el partit despullat davant l’opinió pública, de tal manera que la patacada sideral que representa quedar-se amb només dues cadires a l’Ajuntament quedés en un segon pla.

I és que la notícia ha estat sens dubte la crítica descarnada a Ciutadans després que Albert Rivera decidís trencar abruptament amb ell. “Jo no rebo lliçons d’oposició al nacionalisme i al populisme, ni aquí ni a França“. Ha acusat el partit taronja d’utilitzar com a excusa el vot favorable a la investidura de Colau, que ha tornat a justificar, i ha assegurat que el que en realitat hi ha “és un problema polític i greu, les raons de la ruptura són fruit d’una opció molt equivocada, l’estratègia de quant pitjor millor és una estratègia equivocada i perillosa que ha deixat orfes aquells qui van apostar el 21-D per Arrimadas”. I ha afegit que quan va consolidar-se l’aliança amb Cs, “era un partit liberal, centrista, europeista i centrat, però es va anar convertint en un partit diferent, l’únic que va frenar la ruptura després de les eleccions andaluses va ser el meu compromís amb Barcelona, jo no vaig venir per entrar a la lluita entre les dretes, substituir el PP o bloquejar un govern constitucionalista”.

Mentre Cs s’esforça a negar que els pactes amb VOX, Valls l’ha definit com “el partit que pacta amb no liberals, reaccionaris i antieuropeus, no s’hi val amagar-se al darrera del PP, cadascú és responsable dels seus actes, és una deriva greu que no comparteixen molts dels seus votants”. Tot un torpede dirigit i dedicat a Rivera. Tampoc no s’ha estat de reconèixer que “la foto de Colón”, la manifestació de les tres dretes de la qual va participar tot i que va evitar pujar a l’escenari, “va ser un error”. Però és que encara tenia més artilleria. “S’ha sacrificat Catalunya pels interessos electorals a la resta d’Espanya”, ha denostat.

Informa:EL NACIONAL.CAT (19-6-2019)