VICENT SANCHIS AFIRMA QUE TV3 ÉS ” UNA TELEVISIÓ VELLA, AMB MODEL ANTIC I GENS COMPETITIVA “

Vicent Sanchis considera en una entrevista a ‘El món de la tele’ que TV3, la cadena que dirigeix, és “una televisió vella, amb un model antic, que no està competint amb tots els canvis tecnològics del mercat”. Segons Sanchis, el motiu d’aquesta manca de modernitat i competitivitat es deu al fet que “l’estructura és antiga i cal un canvi radical”.

El periodista, que ja va afirmar fa un any que no volia continuar al capdavant de l’ens, està a l’espera que es formi nou govern i amb aquest, es posi en marxa el procés de renovació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que inclouria la seva sortida. Al seu successor li ha recomanat que afronti els canvis necessaris per modernitzar l’empresa “amb tranquil·litat, encert i mà esquerra” i assegura que de no fer-se aquesta renovació està en risc la supervivència de Televisió de Catalunya.

Sanchis, traient-se qualsevol responsabilitat de sobre, respon que a ell li “hauria agradat fer” aquestes reformes estructurals durant els seus quatre anys de mandat, però sí no s’han realitzat “és o bé per què no hi ha hagut una voluntat política i uns recursos, o bé perquè els moments polítics aconsellaven tot menys fer canvis radicals a l’administració de la Generalitat”.

Respecte a la demanda popular de recuperar una programació forta per un públic juvenil, considera que “és una reflexió imbècil, la gent és tan feliç que diu: ‘Te’n recordes del Tomàtic i del Petri?’ Escolti’n una cosa, en aquell moment TVC competia amb un sol canal de televisió. Quan anaves al mercat japonès a comprar una sèrie, la podies comprar, teníem fins a 450 milions a l’any de recursos i ara, tot això ha canviat”. Tampoc creu que amb les condicions actuals, la cadena catalana hauria aconseguit fer-se l’any 1990 amb els drets de ‘Bola de Drac’: “Avui en dia, nosaltres tenim 9 o 10 canals de pagament infantils i juvenils i les cadenes espanyoles també, amb moltíssims recursos i nosaltres hem anat minvant el nostre finançament. A més a més, si ara volguéssim comprar ‘Bola de Drac’ no podríem, perquè un d’aquests canals l’hauria comprat en exclusiva per a tot l’Estat”. L’actual dirigent de TV3 també acusa els polítics de manca de “voluntat” per tirar endavant amb un nou canal juvenil, ja que costaria uns 8 milions més d’euros a l’any “i no els tenim”. Igualment, pensa que encara que disposessin del pressupost necessari per un nou 3XL o Super 3, “pretendre que la infància sigui com fa 20 o 30 anys, és masoquisme nostàlgic”.

Informa:RACOCATALA.CAT (2-5-2021)

248 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: