VÍCTIMES DE L’1-O DENUNCIEN LES POLICIES D’UN DELICTE DE” LESA HUMANITAT”

Nou dels ferits a les cĂ rregues de la Policia Nacional i la GuĂ rdia Civil durant l’1-O del 2017, juntament amb l’AssociaciĂł d’Afectats de l’1-O, l’AssociaciĂł Advocada per la DemocrĂ cia de Lleida i l’AssociaciĂł Atenes de Juristes pels Drets Civils han presentat a l’Audiència Nacional una querella per un delicte de lesa humanitat contra els mĂ xims responsables de la policia espanyola.

La querella es dirigeix contra l’ex-secretari d’estat JosĂŠ Antonio Nieto, el coordinador del dispositiu policial de l’1-O, el coronel de la GuĂ rdia Civil Diego PĂŠrez de los Cobos, l’excap de la zona de la GuĂ rdia Civil a Catalunya Ángel Gozalo, l’excap de la Policia Nacional a Catalunya SebastiĂĄn Trapote, l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo, l’exdelegat del govern espanyol a Barcelona Emilio Ablanedo, l’exdelegat del govern espanyol a Tarragona Jordi Sierra, l’ex-sotsdelegada del govern espanyol a Lleida Inmaculada Manso, l’exdelegat del govern espanyol a Girona Juan Manuel SĂĄnchez i els caps del sector i caps d’unitat de la GuĂ rdia Civil i del CNP en cada un dels punts de votaciĂł.

“Tot es produeix a la mateixa hora i de la mateixa manera, ĂŠs una ordre superior que va permetre a la policia actuar de manera sistemĂ tica contra la poblaciĂł que estava votant”, diu LluĂ­s Mestres, un dels advocats signants de la querella que pretĂŠn començar una “instrucciĂł de carĂ cter global que es va planificar des del ministeri”.

Tot i que els nou denunciants, han presentat la seva respectiva denuncia als jutjats d’instrucciĂł, ara  creuen que cal anar mĂŠs enllĂ , com la VĂ­rgina MartĂ­nez, que tĂŠ el seu cas als jutjats de MatarĂł: “Cada un ha presentat denuncia, independentment de la nostra denĂşncia, la querella ĂŠs per la impunitat perquè això no ho ha decidit un policia, això es va organitzar. Hem d’atacar des de diferents Ă mbits, i aquest segur que ĂŠs un dels que ens afavoreix als que estem a peu de jutjar”.

Enric Sirvent: “Aquell dia vaig tornar a nĂŠixer”

“Jo tenia una vida activa, feia moltes coses; amb 70 anys no pensava que fessin una cafrada com aquesta. Em van tombar a terra, em van assistir. Sort que una era infermera i sabia que hi havia un CAP amb un desfibrador. Vaig tornar a nĂŠixer”. AixĂ­ ha recordat Enric Sirvent el moment en què la policia el va tirar a terra i va tenir l’atac de cor.

És un dels nou querellants que representen les vĂ­ctimes de tot el territori. Acusen la cĂşpula polĂ­tica policial de portar a terme “un atac sistemĂ tic contra una part de la poblaciĂł civil resident a Catalunya”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-10-2019)

244 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: