V√ćCTIMES DE L’1-O DENUNCIEN LES POLICIES D’UN DELICTE DE” LESA HUMANITAT”

Nou dels ferits a les c√†rregues de la Policia Nacional i la Gu√†rdia Civil durant l’1-O del 2017, juntament amb l’Associaci√≥ d’Afectats de l’1-O, l’Associaci√≥ Advocada per la Democr√†cia de Lleida i l’Associaci√≥ Atenes de Juristes pels Drets Civils han presentat a l’Audi√®ncia Nacional una querella per un delicte de lesa humanitat contra els m√†xims responsables de la policia espanyola.

La querella es dirigeix contra l’ex-secretari d’estat Jos√© Antonio Nieto, el coordinador del dispositiu policial de l’1-O, el coronel de la Gu√†rdia Civil Diego P√©rez de los Cobos, l’excap de la zona de la Gu√†rdia Civil a Catalunya √Āngel Gozalo, l’excap de la Policia Nacional a Catalunya Sebasti√°n Trapote, l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo, l’exdelegat del govern espanyol a Barcelona Emilio Ablanedo, l’exdelegat del govern espanyol a Tarragona Jordi Sierra, l’ex-sotsdelegada del govern espanyol a Lleida Inmaculada Manso, l’exdelegat del govern espanyol a Girona Juan Manuel S√°nchez i els caps del sector i caps d’unitat de la Gu√†rdia Civil i del CNP en cada un dels punts de votaci√≥.

“Tot es produeix a la mateixa hora i de la mateixa manera, √©s una ordre superior que va permetre a la policia actuar de manera sistem√†tica contra la poblaci√≥ que estava votant”, diu Llu√≠s Mestres, un dels advocats signants de la querella que pret√©n comen√ßar una “instrucci√≥ de car√†cter global que es va planificar des del ministeri”.

Tot i que els nou denunciants, han presentat la seva respectiva denuncia als jutjats d’instrucci√≥, ara¬† creuen que cal anar m√©s enll√†, com la V√≠rgina Mart√≠nez, que t√© el seu cas als jutjats de Matar√≥: “Cada un ha presentat denuncia, independentment de la nostra den√ļncia, la querella √©s per la impunitat perqu√® aix√≤ no ho¬†ha decidit un policia, aix√≤ es va organitzar. Hem d’atacar des de diferents √†mbits, i aquest segur que √©s un dels que ens afavoreix als que estem a peu de jutjar”.

Enric Sirvent: “Aquell dia vaig tornar a n√©ixer”

“Jo tenia una vida activa, feia moltes coses; amb 70 anys no pensava que fessin una cafrada com aquesta. Em van tombar a terra, em van assistir. Sort que una era infermera i sabia que hi havia un CAP amb un desfibrador. Vaig tornar a n√©ixer”. Aix√≠ ha recordat Enric Sirvent el moment en qu√® la policia el va tirar a terra i va tenir l’atac de cor.

√Čs un dels nou querellants que representen les v√≠ctimes de tot el territori. Acusen la c√ļpula pol√≠tica policial de portar a terme “un atac sistem√†tic contra una part de la poblaci√≥ civil resident a Catalunya”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-10-2019)

213 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: