VICTÒRIA INCONTESTABLE: PALUZIE VOL TORNAR A PRESIDIR L’ANC

L’actual presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha tornat a guanyar les eleccions al secretariat de l’entitat amb un total de 6.078 vots, mil mĂŠs que els que va obtenir ara fa dos anys. En segona posiciĂł s’ha situat el periodista i exdiputat de la CUP Antonio BaĂąos, amb 5.283 vots, que ja ha descartat postular-se com a mĂ xim responsable de l’entitat ni ocupar cap cĂ rrec orgĂ nic per motius laborals. En declaracions a l’ARA, Paluzie admet que no s’esperava aquests resultats. “He tret mĂŠs vots que fa dos anys tot i el desgast que implica estĂ  en primera lĂ­nia”, subratlla la presidenta.

Paluzie, que abans de la campanya va dir que no repetiria en el cĂ rrec els pròxims dos anys si no se sentia a gust amb els 77 nous membres del secretariat, deixa clar que la clara victòria a les urnes i la nova composiciĂł de la direcciĂł l’empenyen a postular-se de nou com a presidenta. “Em veig amb ganes de revalidar el cĂ rrec i conformar un acord”, ha revelat. SerĂ  aquest dissabte quan els nous 77 membres del secretariat escolliran el president, el vicepresident, el secretari i el tresorer.

El sector afĂ­ al president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha obtingut uns bons resultats perquè l a principal rival de Paluzie, Montse Soler, ha sigut la tercera candidata que ha rebut mĂŠs suport, amb 4.687 vots. Soler, que ja ĂŠs secretĂ ria nacional, va ser la impulsora de la campanya de l’ANC, Eines de PaĂ­s, que va catapultar Canadell a la presidència de la Cambra.

La pugna entre Paluzie i Canadell per dirigir l’ANC es reobre dos anys desprĂŠs indirectament

El quart i cinquè candidats mĂŠs votats tambĂŠ formen part d’aquest grup proper a Canadell. David FernĂ ndez, vicepresident del Cercle CatalĂ  de Negocis i secretari nacional de l’ANC, ha rebut 4.200 vots, mentre que AdriĂ  Alsina, excap de comunicaciĂł i excandidat a la presidència de l’entitat, 3.677. Tot i aixĂ­, fonts de l’entitat asseguren que aquest sector tĂŠ una dotzena de representants i que la candidatura de Paluzie, una “quarantena que sĂłn propers”. A aquests cal sumar-hi els 15 que se situen en l’òrbita de Poble Lliure, que tambĂŠ aposten per Paluzie desprĂŠs que BaĂąos s’hagi descartat per cap cĂ rrec orgĂ nic.

Amb aquesta victòria incontestable, sembla molt difĂ­cil que es repeteixi, doncs, l’escenari del 2018 quan Paluzie va ser elegida presidenta com a soluciĂł de consens davant la pugna entre els partidaris d’Alsina, pròxim a l’expresident Jordi SĂ nchez, i del president del CIEMEN, David Minoves, a qui acusaven de voler portar l’entitat cap als postulats d’ERC per la seva antiga militĂ ncia als republicans, tot i defensar l’acostament als CDR.

ParticipaciĂł similar per l’augment de socis

Completen la llista dels més votats al secretariat pel bloc nacional el líder de Mossos per la República, Albert Donaire; la consultora Sònia Urpí García; l’enginyer industrial Xavier Sunyer, també afí a Canadell; Manuela Matzeu; Jordi Fité; Xesca Oliver; Narcís Turull, i David Llambrich.

A les eleccions d’aquest any hi han participat 8.876 membres, cosa que representa una participaciĂł del 19,73%, un percentatge lleugerament superior al de les Ăşltimes eleccions, que va ser del 19,51%. Tot i que han votat 1.721 persones mĂŠs que en les Ăşltimes eleccions, les que es van celebrar el 2018, el tant per cent de participaciĂł ĂŠs similar, ja que en aquests dos anys l’Assemblea ha crescut en prop de 10 mil membres de ple dret.

Informa:ARA.CAT (15-6-2020)

113 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: