VILAGRÀ, CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA: ” ENS HO JUGUEM TOT EN EL CATALÀ EN AQUESTA LEGISLATURA “

LAURA VILAGRÀ I PONS CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA
“Ens ho juguem tot en el català aquesta legislatura”
“Volem treballar perquè la llei de l’audiovisual el protegeixi, i una altra prioritat serà posar al dia la CCMA perquè sigui punta de llança”
(ÒSCAR PALAU )
(…)
N’hi ha alguna que prioritzi?
Hi ha alguns temes socials rellevants perquè estem en un moment molt crític, i també volíem posar sobre la taula qüestions d’infraestructures, perquè algunes porten anys encallades. També traspassos pendents i temes econòmics. I hi ha un tema que volem treballar especialment, perquè ens ho juguem tot en el català en aquesta legislatura, que és la llei estatal d’audiovisual, la transposició de l’europea. Volem reforçar la presència del català en el sector, i aquesta llei pretendrà protegir el castellà, però no podem oblidar el català en aquest àmbit. Des de la Generalitat hem presentat al·legacions, es va fer en una primera fase i ara també en una segona, per protegir el català, perquè les plataformes simplement l’ignoren, no només en la traducció sinó també en els subtítols, on seria molt important i relativament econòmic. Ens esforçarem molt perquè sigui un dels temes a treballar amb el govern de Madrid, perquè no podem deixar passar aquest tren.
A més de les plataformes, hi ha qui atribueix la davallada en l’ús social a una certa deixadesa en la programació infantil de TVC, o a la poca potenciació entre youtubers i xarxes en general… S’actuarà també aquí?
Una de les nostres prioritats és renovar, millorar i posar al dia la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que s’ha de convertir en la punta de llança per rellançar el català i tot el sector audiovisual. Però al govern també tenim altres temes en cartera per desenvolupar en aquesta legislatura: impulsem un Pacte Nacional de la Llengua, o la Secretaria de Política Lingüística analitzarà l’evolució sociolingüística del català en els propers 10-15 anys per planificar polítiques que assegurin el present i el futur de la llengua.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (19-VII-2021)

137 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: