VOX PRESENTA UN RECURS A LA JUSTÍCIA ITALIANA CONTRA L’ALLIBERAMENT DE PUIGDEMONT

( QUICO SALLÉS )
Vox, el partit ultraespanyolista, ha presentat un recurs davant la cort penal de Sàsser, a Sardenya, per haver deixat en llibertat el president a l’exili Carles Puigdemont. L’escrit, al que ha tingut accés El Món, és. un recurs de casació interposat per l’advocat de la formació a Itàlia que reclama el lliurament immediat del president Puigdemont a la justícia espanyola i que es legitimi la formació de Santiago Abascal per ser part en el procés. Així recorre la suspensió del procediment que el Tribunal de Sàsser va decidir fins que el Tribunal General de la Unió Europea no es defineixi sobre la seva immunitat.

El recurs de vint pàgines i registrat el passat 18 d’octubre, tot i que proveït aquest divendres, comença expressant la demanda al tribunal per tal que reconegui Vox com a part afectada i per tant, legitimada, per ser part en el procés judicial d’extradició. Aixñi argumenta que la seva expulsió en el procés a la vista del passat 4 d’octubre és una violació de l’article 47 de la carta de drets fonamentals de la Unió Europea, que regula el dret a la tutel·la judicial efectiva i el dret a tenir un jutge imparcial. Així al·lega que no s’ha tingut en compte que va ser acusadora en el judici del Tribunal Suprem que va encausar el president Puigdemont i que ha portat a una sentència condemnatòria als membres del seu Govern. De fet, com a “part ofesa” entèn que la seva exclusió en el procediment “vicia” el procés judicial d’extradició.

Un segon motiu argúit per Vox és la interpretació que fa el tribunal sobre la immunitat de Carles Puigdemont com a eurodiputat,. De fet, considera que l’argumentació de la resolució judicial de Sàsser és “insubstancial”. En aquest sentit, insisteix en el fet el president exiliat no gaudia d’immunitat parlamentària perquè ha estat retirada en el procés de suplicatori del Parlament Europeu i no restituida com a mesura cautelar pel Tribunal General de la Unió Europea. Així entèn que el Tribunal de Sàsser només va fer una interpretació parcial de la resolució del TGUE que retirava la immunitat en el benentès que no hi havia cap euroordre en marxa. Així mateix l’advocat de Vox retreu que la Fiscalia italiana abonés i fes costat a la defensa de Carles Puigdemont en la seva argumentació. En el mateix sentit, destaca que “culpa de la confusió va ser de l’advocat de l’Estat espanyol” que va informar al TGUE que no hi havia cap ordre d’arrest en marxa perquè estaven suspeses arran de la quüestió prejudicial presentada.

D’aquí que conclou que el president Carles Puigdemont “no té cap immunitat” i que l’ordre d’arrest europea emesa pel Tribunal Suprem espanyol és perfectament “vàlida, eficaç i operativa”. D’aquesta manera demana a la Cort Suprema de Cassació el recurs per tal que la justícia italiana li reconegui a Vox ser part en el procés i executar l’ordre d’arrest i lliurar Puigdemont a les autoritats espanyoles. La defensa de Carles Puigdemont conclou, en explicacions a El Món, que el recurs “no té cap mena de recorregut”
Informa:ELMON.CAT (23-X-2021)

231 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: