VOX PUNXA EN L’OFRENA AL MONUMENT DE COLOM: UNA MICA MÉS DE CENT PERSONES

Poc més d’un centenar de persones han acudit a l’ofrena que Vox ha fet aquest dilluns al monument de Colom de Barcelona amb motiu del Dia de la Hispanitat, festa nacional de l’Estat espanyol.

Amb la imatge d’una verge del Pilar i un capellà encapçalant l’acte, una desena d’assistents han fet una ofrena a l’estàtua de l’explorador espanyol que fa més de cinc segles va arribar a Amèrica. A l’acte hi ha assistit el líder de Vox a Barcelona i diputat al Congrés, Ignacio Garriga.

En declaracions a la premsa, Garriga ha assegurat que és”especialment important” celebrar el 12 d’octubre a Barcelona perquè l’independentisme ha intentat desposseir la població “de la Catalunya espanyola”. “Durant 40 anys han permès que els separatistes ens assenyalin, agredeixin i diguin que no podem sortir orgullosos amb les nostres banderes”, ha afirmat.

A l’ofrena també hi ha hagut un record per les víctimes espanyoles de la Covid-19​. Després d’un breu sermó en què el sacerdot ha assegurat que Espanya va ser l’únic país que va basar la seva unitat en la fe catòlica “contra els enemics de Déu”, els assistents han orat per “mantenir la llibertat, la fe i els valors de la Hispanitat”.

Per finalitzar l’acte, els assistents han escoltat l’himne d’Espanya i han llançat uns quants ‘Vivas’. Un cop conclòs, més gent ha anat acostant-se a l’ofrena per fer-s’hi fotos o dipositar flors.

Poc després ha arribat una caravana de cotxes que procedia de la plaça d’Artós, lloc de reunió habitual de grups espanyolistes i feixistes. Han donat diverses voltes a la rotonda del Monument lluint banderes espanyoles i cridant més ‘Vivas’.

Vox no evita els signes franquistes i neonazis

Tot i l’intent dels organitzadors d’ocultar banderes i signes franquistes, aquest cop tampoc se n’han sortit, tot i tenir personal de seguretat que feia fora ‘amablement’ a tota persona que lluís una bandera amb l’àguila. I és que les organitzacions obertament feixistes que des de fa dècades es manifesten aquest dia a Montjuïc, han desconvocat l’acció per unir-se a l’ofrena.

Així doncs, entre els manifestants s’han vist banderes franquistes i, fins i tot, una amb una creu gammada deformada, típica dels grup neonazis.

Poc després, un grup neonazi ha posat davant del Monument fent la salutació feixista i han cremat una bandera estelada i fotos del president a l’exili, Carles Puigdemont.
Informa:ELNACIONAL.CAT (13-10-2020)

243 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: