VOX RECLAMA POSAR BANDERES ESPANYOLES A TOTS ELS EDIFICIS I TREURE’N LES “CUBANES SEPARATISTES “

L’obsessi√≥ de Vox amb la rojigualda √©s de traca. Si el passat 12-O el grup ultra demanava a Pere Aragon√®s i Laura Borr√†s que pengessin la bandera espanyola a les fa√ßanes de les principals institucions catalanes, ara el partit d’Ignacio Garriga ha anunciat que presentar√† una proposta de resoluci√≥ al Parlament reclamant que els 947 ajuntaments catalans llueixin la bandera espanyola, ja que segons un informe de l’entitat unionista Impulso Ciudadano, nom√©s 149 ajuntaments mostren aquesta bandera.

Vox ha anunciat la mesura aquest divendres en una roda de premsa, on el president del partit a Barcelona, Juan Garriga, ha criticat que durant anys “entitats i partits separatistes” han instat les institucions municipals a retirar la bandera “nacional” i, que en substituci√≥ d’ella, “han posat la bandera cubana separatista i la d’arc de Sant Mart√≠”, en refer√®ncia a l’estelada i a la bandera pels drets de les persones del col¬∑lectiu LGTBI+.
per Taboola

“La llei √©s clara, des de 1981 estableix que a tots els ajuntaments ha d’onejar la bandera nacional. Hi ha que complir la llei”, ha sentenciat Garriga, que ha dit que els ajuntaments han de lluir aquesta bandera ja no nom√©s per temes legals, sin√≥ per un tema de fons, perqu√® √©s un s√≠mbol que representa la unitat “de tots els espanyols” i la “conviv√®ncia”: “Volem que onegi un s√≠mbol preci√≥s com √©s la bandera espanyola”, ha afegit Garriga.

Tan bon punt va sortir l’informe d’Impulso Ciudadano partits i entitats unionistes van expressar la seva indignaci√≥‚Äč. El president de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va anunciar que demanaria una reuni√≥ amb la delegada del govern espanyol per exigir que aquests ajuntaments restitu√Įssin la bandera, mentre que Vox va avisar que prendria les mesures que calgu√©s i que fins i tot iniciaria la via judicial si els ajuntaments no complien els requeriments.
Informa:

Pacte Nacional per la Llengua

Vox tamb√© ha fet valoracions sobre el catal√† i el Pacte Nacional per la Llengua, on el PSC ja ha anunciat que hi participar√†. Els ultres han carregat contra els socialistes, als que ha acusat de fer el joc amb separatistes i trair els seus votants, “als que despr√©s en campanya els parla en castell√†”.

Una vegada m√©s aquesta setmana Vox ha carregat tamb√© contra la conselleria d’Interior pels canvis en la c√ļpula dels Mossos d’Esquadra, i ha recordat que juntament amb Cs i PP demanaran la creaci√≥ d’una comissi√≥ d’investigaci√≥. A m√©s, Garriga ha acusat la Generalitat de fer aquests canvis per aturar la investigaci√≥ de casos de corrupci√≥: “Podria ser un possible cas Kitchen a Catalunya”. Fa uns dies el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va anunciar que compareixeria al Parlament per explicar els canvis, un anunci que pels partits de la dreta no ha estat suficient, i per aix√≤ s’han unit per vigilar la policia catalana.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-1-2022)

36 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: