VOX REGISTRA UNA LLEI PER IL·LEGALITZAR TOTS ELS PARTITS INDEPENDENTISTES

L’extrema dreta porta la batuta de les iniciatives en el camp conservador. Si primer va ser el veto parental, ara ha estat la il¬∑legalitzaci√≥ dels partits independentistes. El l√≠der de Vox, Santiago Abscal, ha registrat aquest dilluns al Congr√©s dels Diputats una proposici√≥ de reforma de la llei de partits per il¬∑legalitzar qualsevol formaci√≥ independentista, des d’ERC, JxCat i la CUP fins a EH Bildu. Fins i tot podria afectar el PNB i el BNG. La iniciativa arriba dos mesos despr√©s que els ultres aconseguissin aprovar a l’Assemblea de Madrid una proposici√≥ no de llei que instava a la il¬∑legalitzaci√≥. Aquell text va rebre el suport del PP i Ciutadans. Est√† per veure qu√® faran ara.

En roda de premsa des de la cambra baixa, el dirigent ultradret√† ha defensat que la seva intenci√≥ √©s il¬∑legalitzar “tots els partits que pretenguin la destrucci√≥ de la unitat nacional”, un fet que afectaria ERC, JxCat, la CUP i EH Bildu, per√≤ tamb√© podria afectar el PNB o el BNG si busquessin aquest objectiu. Segons Abascal, la iniciativa aboca a la il¬∑legalitzaci√≥ tots els partits que no recullin expressament en els seus estatuts l’acatament a la Constituci√≥ espanyola.

El text registrat per Vox estableix que “un partit pol√≠tic ser√† declarat il¬∑legal quan la seva activitat vulneri els principis democr√†tics, particularment quan amb la mateixa persegueixi deteriorar o destruir el r√®gim de llibertats o impossibilitar o eliminar el sistema democr√†tic, aix√≠ com quan persegueixi deteriorar o destruir la sobirania nacional o la indissoluble unitat de la naci√≥ espanyola”.

“No es tracta nom√©s de proclamacions ideol√≤giques sin√≥ tamb√© d’actuacions reiterades i sistem√†tiques que ja han merescut la m√©s severes sancions de la jurisdicci√≥ nacional, constitucional i ordin√†ria”, sostenen els ultres.
Informa:ELNACIONAL.CAT (20–1-2020)

879 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: