VUIT FORCES POLÍTIQUES INDEPENDENTISTES ESTUDIEN ANAR PLEGADES A LES ELECCIONS DEL 14-F

Vuit forces polítiques independentistes es van reunir ahir telemàticament per estudiar la possibilitat de concórrer plegades a les eleccions al Parlament Catalunya del 14 de febrer vinent. Assemblea de Represaliats i Activistes, Bloc Sobiranista Català, Demòcrates de Catalunya, Directe68, Força Catalunya, Front Nacional de Catalunya, Junts per Catalunya i Solidaritat Catalana per la Independència es van reunir seguint la de la plataforma Donec Perficiam, integrada pels set Secretaris Nacionals de l’Assemblea Nacional Catalana que van dimitir a principis del mes de novembre. La reunió, de dues hores i mitja, ha estat qualificada d’“històrica” pels integrants de Donec Perficiam, ja que és el primer cop que formacions d’ideologies molt diferents però unides per l’objectiu d’assolir la independència, es troben a petició d’un moviment civil per presentar una candidatura única a unes eleccions. Els set exsecretaris nacionals de l’ANC, que van deixar palès que no volen integrar-se a cap llista electoral, han agraït als partits “la capacitat per eliminar apriorismes i prejudicis vers altres forces en pro de la independència”.

Les forces presents a la reunió van mostrar la seva voluntat de deixar de banda les diferències programàtiques i ideològiques per tal d’aixoplugar-se a l’entorn dels tres punts que Donec Perficiam planteja com a imprescindibles a una llista única: validar l’estratègia unilateral i comprometre’s a investir un President i formar un govern que reconegui “la voluntat de la majoria social”; fer efectiva la declaració del 27 d’octubre, aixecant la suspensió de la Declaració Unilateral d’Independència, publicant-la al DOGC i fent una declaració política en seu parlamentària; i comptar amb la ciutadania per acompanyar el Govern i el Parlament en la defensa de la llibertat de Catalunya davant l’estat espanyol alhora que demana el reconeixement internacional.

L’única formació que va mostrar reserves va ser l’Assemblea de Represaliats i Activistes, que troba “molt difícil compartir candidatura amb certes formacions per la seva ideologia” i perquè una de les seves prioritats és que “els represaliats i represaliades encapçalin una llista al Parlament per visibilitzar la repressió”. La resta de partits van demanar un “exercici de generositat” i van avançar que per fer una llista única “tothom haurà de fer renúncies”. Tots els presents van manifestar que no es prestarien a “blanquejar cap marca que ja té representació electoral”, en referència a Junts per Catalunya. La majoria dels presents van manifestar que la vocació de la candidatura “unilateralista i octubrista” ha de ser “guanyar les eleccions”.

A la reunió no hi van assistir, malgrat haver estat convidats: CUP, ERC, PDeCAT, Poble Lliure i Primàries. Els únics que van justificar la seva absència va ser el PDeCAT, que va excusar-se adduint que havien de sotmetre-ho a consideració de la seva executiva que no es reuneix fins dilluns vinent, i Primàries, que va expressar que volen concórrer sols a les eleccions. Els presents van acordar reunir-se novament per avançar en la línia traçada dimecres vinent, atès que els terminis per presentar la candidatura són molt curts. Dilluns presentaran a les respectives executives el resultat d’aquesta trobada i fixaran la seva posició per seguir endavant.
Informa:ELMON.CAT (4-12-2020)

367 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: