VUIT GRUPS DEMANEN UNA MOCIÓ DE CENSURA CONTRA BARTOMEU

La situació al Futbol Club Barcelona és com més va més tensa, especialment d’ençà que Leo Messi anunciés per burofax a la junta directiva que se’n volia anar del club. Fins a vuit grups s’han unit per a demanar que la junta directiva dimiteixi immediatament i per a engegar una moció de censura contra el president Josep Maria Bartomeu, que ja ha començat els tràmits avui mateix. Són Manifest Blaugrana, el think tank Senyor Ramon, Dignitat Blaugrana, Cor Blaugrana, Bots Blaugranes, SeguimentFCB, La Resistència del Palau i Noies Twitter Barça.

Tres dels precandidats a la presidència del club, Víctor Font, Jordi Farré i Lluís Fernández Alà, que tenen intenció de batre’s en les eleccions que Bartomeu va anunciar per al març de l’any vinent, han fet una conferència de premsa conjunta per a donar suport a la iniciativa. El primer a fer formalment el pas va ser Farré, que abans-d’ahir va registrar al club un inici de moció contra el president i tota la seva junta. Tots plegats faran servir mocio2020.cat, el portal digital que va posar en marxa la plataforma ‘Més que una Moció’ el 29 de juliol, a fi de recollir suports en línia.

Ara, un cop el club validi la sol·licitud que va registrar Farré, els vuit impulsors hauran de reunir com a mínim les firmes del 15% del cens electoral del club (el 2013 l’Assemblea de Compromissaris va aprovar que s’incrementés el percentatge del 5 al 15%), unes 16.000, perquè la moció de censura prosperi. Una cosa molt difícil d’aconseguir sense partits al Camp Nou pel mig i amb una pandèmia de fons. A més, si s’aconsegueix passar el llindar del 15%, el club celebraria un referèndum que requeriria una majoria de dos terços dels votants per a destituir la junta actual.

Informa:VILAWEB.CAT (28-8-2020)

272 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: