VUIT HORES DE BATALLA CAMPAL AMB FOC, GASOS I PILOTES DE GOMA

Els aldarulls que han començat a Via Laietana a les 16 h s’han mogut cap a la plaça Urquinaona amb la dispersiĂł policial. I allĂ  s’hi ha organitzat una batalla campal que s’ha acabat a les 23 h fent sortir a escena “el botijo”, la tanqueta de canons d’aigua que els Mossos van comprar l’any 1994 i que encara no havien fet servir. Ha estat l’Ăşnica manera de dispersar la multitud.

Els Mossos d’Esquadra diuen que sĂłn “actes molt violents” amb barricades, crema de contenidors i mobiliari amb “greus desordres pĂşblics i llançament de pirotècnia contra la lĂ­nia policial. SĂłn grups violents que actuen de manera organitzada posant en risc la seguretat”.

La policia assegura que hi ha hagut 4.500 persones, 500 de les quals en “actitud molt violenta”. Els Mossos d’Esquadra han demanat que “les persones que estan en actitud pacĂ­fica marxin del lloc per facilitar la feina policial i la dels equips d’emergència”.

Diverses barricades de tanques i contenidors estaven en flames col¡lapsant completament la zona. Alguns manifestants han llançat coets i altres objectes al crit de “veniu, veniu, som gent de pau” i “Buch dimissiĂł”.

Els Mossos han tret la tanqueta de canons d’aigua, “el botijo”, per obrir-se pas.

Hi havia tambĂŠ dos grups molt preparats i molt nombrosos als carrers de sobre la plaça Urquinaona a punt per sortir en qualsevol moment. Els manifestants anaven preparats i coneixen perfectament els riscos de la tanqueta de canons d’aigua que els Mossos d’Esquadra han desplaçat fins a Barcelona.

Els Mossos han reforçat el dispositiu policial a partir de les 20 h, 4 hores desprÊs de les primeres càrregues a Via Laietana. Han irromput a plaça Urquinaona on han fet diverses escombrades per buidar la zona, però en aquells moments la multitud guanyava els operatius policials.

Segons els Mossos d’Esquadra, que dirigeixen el dispositiu policial conjunt des del CECOR ubicat a la Conselleria d’Interior, a Via Laietana: “Un grup molt nombrĂłs de violents estan protagonitzant greus aldarulls. Amb llançaments massius de pedres, boles d’acer a la lĂ­nia policial. Estan cremant contenidors i fent barricades. Alguns estan tallant amb serres senyals de trĂ nsit”.

Però qui actua en aquesta zona ĂŠs la policia espanyola. A la ronda Sant Pere s’ha provat de desallotjar amb gasos lacrimògens provocant estampides.

De moment, la BRIMO dels Mossos no s’ha activat. Els antiavalots del CNP estan tirant gasos i pilotes de goma per desallotjar, lluny d’aconseguir-ho.

A Urquinaona la policia s’ha quedat als accessos i han tirat gas lacrimogen. Un dels pots ha anat a parar sobre la cĂ mera d’ElNacional.cat.

En un moment donat, la policia espanyola ha quedat tancada a Via Laietana, a l’altura de la prefectura del CNP, per altres barricades de foc i la mateixa multitud que s’ha anat desplaçant cap a dalt de la via fent-hi un tap.

Els incidents han continuat fins a altes hores de la matinada.
Informa:ELNACIONAL.CAT (19-10-2019)

222 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: